Amore mio, tag mig med til Italien!

Bryllupspar i Italien
Én af de mest romantiske destinationer er uden diskussion Italien, hvad enten du vil fri til kvinden eller manden i dit liv (og IKKE vil høre et nej) eller allerede er blevet gift og vil have en bryllupsrejse eller blot vil på en romantisk ferie med din kæreste....

Én af de mest romantiske destinationer i verden er uden diskussion Italien, hvad enten du vil fri til kvinden eller manden i dit liv (og IKKE vil høre et nej) eller allerede er blevet gift og vil have en bryllupsrejse med garanti for romance eller blot vil på en romantisk rejse med din kæreste.

Tag på frier-rejse til Italien

Hvorfor ikke slå benene fuldstændig væk under kvinden eller manden i dit liv med en overraskelse i form af en forlænget weekend til Italien, hvor du side om side med storbyshopping og vinproduktion finder nogle af verdens smukkeste scenarier? Det er taktisk smart at sikre sig, at omgivelserne er de helt rigtige, og at der er tid til fordybelse, hvis du er nået dertil, hvor det store spørgsmål skal stilles. Din udkårne vil uden tvivl sætte pris på dine forberedelser, og dermed er vejen for en uforglemmelig forlænget weekend eller miniferie banet. Din kommende partner kan vi desværre ikke hjælpe dig med, men hvis du selv har klaret den del af opgaven, står vi klar med gode forslag til den ultimative “frieri-rejse” – eller hvis I allerede er gift, så snup idéerne til en skøn miniferie kun for jer to.

Storbylivets fornøjelser

Hvis I er til kunst, arkitektur, shopping, restauranter og storbyliv i det hele taget, er det Hotel Cellai i Firenze, du skal satse på. Her kan I svælge i storbylivets fornøjelser og senere trække over på den modsatte side af floden Arno til Palazzo Pitti og den skyggefulde park Giardino di Boboli – den optimale ramme om et romantisk frieri!

Hotel Cellai
Hotel Cellai er det perfekte udgangspunkt for en romantisk ferie i Firenze

Skulle I trænge til en forfriskning eller et glas at skåle med efterfølgende, er der indrettet café i en lille rokokkopavillon i parken.

Frieri i nationalparken Cinque Terre

Er dit eneste ønske at spørge din kæreste, om hun eller han vil være din i medgang og modgang med udsigt til det glitrende Middelhav, små fiskerlejer og uovertruffen natur, skal du planlægge en tur til nationalparken Le Cinque Terre i det sydlige Ligurien. Her kan I nyde livet og hinanden i jeres egen lille lejlighed med havudsigt og stadig have den mest charmerende lille by med butikker og restauranter inden for rækkevidde. Selve det store spørgsmål stiller du selvfølgelig på den mest romantiske strækning af vandrestien mellem småbyerne Manarola og Riomaggiore – via dell’amore (kærlighedens sti). Du kunne også udvælge strækningen fra Monterosso til Vernazza som STEDET for frieriet.

Manarola
Manarolas verdensberømte profil set fra havet

Her får du også flere chancer, hvis du synes det er svært at gribe øjeblikket: Første mulighed er den lille idylliske strand i selve Monterosso, næste oplagte sted er på vandrestien, når I står med udsigten til den næste lille by Vernazza, og skulle det glippe for dig de første to gange, får du en sidste chance ved ankomsten til Vernazza, men så er det også bare om at spytte ud!

Romantisk afslapning i Alpe-paradis

Skal kodeordene for jeres lille rejse derimod være selvforkælelse og afslapning i luksuriøse og velindrettede omgivelser, og forestiller du dig, at et godt udgangspunkt vil være, at I måske er ekstra afslappede og veltilpasse efter en gang massage og en tur i det tyrkiske bad, når det store spørgsmål skal stilles, skal du booke en tur til Maison Tissiere i Alperne. Her giver det hele sig selv, og din kæreste vil uden tvivl føle sig meget heldig og speciel ved at blive overrasket med et ophold her.

Maison Tissiere
Den dedikerede værtinde Guja på hotel Maison Tissiere er med til at gøre ferien i de italienske Alper til en særlig oplevelse…

Du kan benytte det smukke sceneri med snedækkede alpetoppe og frodige enge som baggrund for frieriet.

Bryllup i Italien

De senere år har man i én uendelighed kunnet læse om danskere, som har valgt at holde bryllup i Italien for at få en oplevelse for livet. Det kan naturligvis sagtens lade sig gøre, og der er sågar blevet mulighed for at blive viet på den berømte Julies balkon i Verona. Den selvsamme balkon som Romeo stod under og sang serenader til sin elskede ifølge Shakespeares klassiker. Og hvad er mere fristende end at lade sig lokke af så specielle omgivelser og den fantastiske stemning, der altid hersker i Italien?

Julies balkon i Verona
Julies balkon i Verona

Vi har besluttet at blive ved vores læst og kan ikke umiddelbart anbefale, at du kaster dig ud i bryllupsarrangementer i Italien – det er vores erfaring, at regnestykkets logistiske udfordringer + bureaukrati og sprogforbistringer meget nemt bliver lig med frustrationer og unødvendigt mange spekulationer. Jeg foreslår jer derfor at holde brylluppet i Danmark med venner og familie omkring jer i omgivelser, som I selv har udvalgt og beset inden festen. Bryllupsrejsen kan jo altid gå til Italien efterfølgende.

Bryllupsrejse i Italien

En romantisk bryllupsrejse i Italien vil jeg til enhver tid anbefale! Italien er jo kærlighedens eget land – ja, hele den italienske folkesjæl er kendt som indbegrebet af romantik og lidenskab og som nybagte ægtefolk vil I blive hilst med søde ord og lykønskninger af både unge og ældre, hvor I end kommer frem.

Bryllup i vinmarker i Italien
Det er en helt speciel oplevelse at blive gift i Italien; men hvis du ikke har mod på alt det praktiske besvær med at arrangere det, kan du altid tage på en bryllupsrejse i landet…

I kan med garanti få en uforglemmelig og romantisk bryllupsrejse fra nord til syd i støvlelandet – det vigtigste er bare, at I gør jer klart, hvad der skal til, for at I bliver glade.

Den eksotiske bryllupsrejse for de eventyrlystne

Klinger charterrejsemålenes navne ikke helt rigtigt, når I overvejer, hvor bryllupsrejsen skal gå hen, er I måske klar til at afprøve mere ukendte destinationer og til at få oplevelser, der ligger langt fra det forudsigelige. Hulebyer, historisk arkitektur af forskellig kulturel oprindelse, særpræget natur og uendelige havudsigter er bare nogle af de oplevelser, der venter jer, hvis I tør tage skridtet til nogle af de mere eksotiske rejsemål i det sydlige Italien. Der er naturligvis også et væld af muligheder for at finde en hvid sandstrand i en lille bugt, hvorfra I kan køle jer af i bølgerne, når I trænger til at lade op imellem de mange oplevelser. Skal bryllupsrejsen være uforglemmelig, og har I mod på at rejse til steder, som ikke er kendt af alle og enhver, vil jeg foreslå jer følgende:

Fornyet energi i Italiens støvlehæl

Hotel Covo dei Saraceni i byen Polignano a Mare i Apulien, også kendt som “Italiens støvlehæl”, er luksus i ekstraordinære omgivelser med udsigt til hav, klipper og den gamle bydel. Selve hotellet er indbegrebet af enkel og underspillet middelhavsstil med tagterasse og en velrenommeret restaurant – I kan oven i købet være så heldige at få jeres egen private jacuzzi på værelset!

Hotel Covo dei Saraceni
På Hotel Covo dei Saraceni kan du indtage en romantisk middag få skridt fra havet…

Efter en uge her er I helt sikkert blevet fyldt med ny energi og har nydt alle indtrykkene fra bryllupsfesten. Den hektiske tid med alle forberedelserne er lagt bag jer, og I har nu mulighed for at gøre det, det hele handler om: nemlig at nyde hinanden – og hvorfor ikke gøre det i de helt ekstraordinære omgivelser på Hotel Covo dei Saraceni?

Uspolerede Matera

En anden mulighed findes i den lille by Matera i Basilicata, hvor I får et unikt indblik i en helt ukendt og ueksponeret del af Italien. Hotel Locanda di San Martino er en oplevelse i sig selv, idet lokalerne i tidligere tider har huset et kloster for fransiscanermunke. Hotellet er delvist hugget ind i klippen, men der er efter den nylige gennemrenovering af stedet alle moderne bekvemmeligheder som aircondition, elevator og – naturligvis – badeværelser. Hotel Locanda di San Martino ligger i bydelen Sassi, som breder sig fra slugten og op over bjergsiden med bebyggelse, der bedst kan karakteriseres som huler, hvoraf adskillige er kirker.

Matera
Matera i Basilicata er en hengemt og derfor meget fredelig og original tidslomme…

Senere kan I nyde den lune sommeraften i middelalderbydelen på en af de mange restauranter, der serverer fremragende egnsretter, imens I ser, hvordan det lokale liv folder sig ud, når solen går ned, og der kommer lidt mere friskhed i luften.

Svimlende udsigt over Middelhavet

En anden oplagt mulighed for brullypsrejsen eller den romantiske ferie med kæresten er Amalfikysten med svimlende udsigt over Middelhavet fra de høje klippekyster med maleriske småbyer badet i høj sol. Fra det lille, familiedrevne Hotel Il Gabbiano, der ligger i centrum af Positano, kan I nyde havudsigten fra jeres egen private balkon, imens I spiser morgenmad og planlægger dagens udflugter, hvis I da ikke foretrækker at slentre rundt i de små gyder i byen og fordrive nogle timer med at bade og sole jer. Der er mulighed for utallige oplevelser af forskellig art i området, så her kan I suge så forskellige indtryk til jer som vandreture på klippestier, besøg i Pompei og på Vesuv, sejlture til småøerne ud for kysten og klassiske koncerter…

Positano
Positano er et spektakulært syn fra havet og danner den perfekte ramme om en ferie fyldt med kærlighed…

Den romantiske rejse til en fornuftig pris

Kom I til at bruge alle pengene på selve brylluppet, er der stadig mulighed for at få en virkelig romantisk bryllupsrejse – eller bare en romantisk rejse i det hele taget – i herskabelige omgivelser til en pris, der er til at betale. I regionen Piemonte, kun ½ times kørsel fra Malpensa lufthavn ved Milano, finder I Villa Allegra – en restaureret tidligere hestestald, som nu huser 4 rummelige og velindrettede lejligheder.

På Villa Allegra kan I bo i jeres egen lejlighed med udsigt over Ortasøen, imens I har mulighed for at slappe af i den store park, tage på udflugter til de idylliske småbyer ved søen, sejle ud til den lille ø Isola di San Giulio midt i søen, for slet ikke at tale om de fabelagtige kulinariske og vinmæssige oplevelser der venter jer i området.

Ortasøen
Ortasøen er én af Europas smukkeste søer og iøvrigt efter sigende den reneste…

Selvom der måske ikke er midler til den store forkromede bryllupsrejse, kan I stadig få mulighed for en rigtig dejlig, speciel og romantisk afrunding af jeres bryllup – I behøver bare en lille uge (min. 5 dage), hvilket også kan have sine fordele i den travle hverdag.

Forkælet i overset kulturby

En anden mulighed kunne være villaen Tenuta di Pieve a Celle, som ligger tæt på den oversete kulturby Pistoia i Toscana. I kan her få følelsen af virkelig at blive forkælet af det sympatiske værtspar, som skaber en helt særlig atmosfære på stedet, for ikke at tale om de skønne måltider de serverer. Som en ekstra gevinst befinder I jer her tæt på både Firenze, Lucca og Pisa, så der er rig lejlighed til at se eller gense nogle af det klassiske Toscanas hovedattraktioner, hvis I vælger at tilbringe jeres romantiske ferie her.

Haven på hotel Tenuta di Pieve a Celle
Der findes ro og smukke omgivelser på hotel Tenuta di Pieve a Celle, samtidig med at I er tæt på interessante kulturbyer…

Brug for ekspert-hjælp til den romantiske Italiensrejse?

Tilbage er der kun at sige, at det altid betaler sig at starte på forberedelserne i god tid – du kan læse alt om rejser til Italien her!

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere