Øen Elba indbyder til en langstrakt badeferie

Øen Elba ud for Toscanas kyst
Øen Elba ud for Toscanas kyst

Drømmer du om sydens dragende middelhavsvegetation og varme i køreafstand fra Danmark? Så tag til Elba ud for Toscanas kyst og oplev dette frodige øparadis, hvor drømmen om at tilbagelægge en ferie, der kombinerer det aktive med det afslappende, ligger for dine fødder.

130 strande

Elba har 147 km kyststrækning, der er kendetegnet ved sit milde middelhavsklima. Kysten indbyder til en langstrakt badeferie på skift mellem øens 130 navngivne strande, der alle kaster sig i det krystalblå hav. Er du til det afsides, skal du finde ind fra vandsiden til en af de mange afsidesliggende laguner, hvor du på en god dag kan bade helt for dig selv under sommerens hede sol – prøv eksempelvis langs øens nordlige østkyst nord for Rio Marina.

Kyststrækning på Elba
Elba har 147 km kyststrækning, der er kendetegnet ved sit milde middelhavsklima

Kan du godt lide de store strande med alt, hvad det betyder af liv og aktiviteter og badedyr og handlende, så kan du eksempelvis tage til stranden i Marina di Campo, hvor stranden ligger som en del af byen med en smuk palmebestrøet promenade.

Ferieaktiviteter for store og små

Når du har nydt solen og det bløde sand eller de varme klipper som afsæt for en tur i bølgen blå, appellerer havet omkring Elba til aktivitet i form af snorkling, dykning og andre vandsportsaktiviteter – for med sin placering midt i en større øgruppe er her rigt på både velkendt og sjældent liv under som over havets overflade. Desuden finder du både vindstille samt vindblæste laguner og bugter, hvor du kan windsurfe, sejle kajak, padle rundt i en lille robåd eller hvad lysten rækker til.

Badeferie på Elba
Elba byder på et rigt udvalg af ferieaktiviteter for store som små – ikke mindst at bade er populært…

Men du kan også begive dig af sted til hest, til bens, på cykel eller med golfkøller og således udforske det varierede landskab, der som oftest snor sig i hårnålesving opad eller nedad, forbi romantiske fiskerlejer, ad stier til gamle borge og kirker samt gennem små landsbyer, der formeligt klæber sig op ad øens bjergskråninger. Elba byder med andre ord på et rigt udvalg af ferieaktiviteter for store som små.

Små afstande

Afstandene på øen synes ikke store, og i princippet kan du på få minutter komme fra klipperne ved havet til det 1.000 meter høje bjerg Monte Capanne, men vejnettet skærer langtfra lige igennem landskabet, hvorfor du skal regne med at en almindelig 5 kilometers rejse tager længere tid end vi er vant til hjemme fra Danmark. Her er enhver tur fra a til b både smuk og legende, når du befinder dig så tæt på det azurblå hav og de gyldne strande, der glimter godt gemt inde i hver sin klippebugt.

Pool på Hotel Residence Elba VIP
Elba er spækket med gode hoteller – her den indbydende poolHotel Residence Elba VIP

Vil du vide mere om Elba Ø?

Hvis du vil vide mere om Elba Ø, kan du ud over at se kort, billeder og udflugtsmuligheder også se alle vores ferieboliger og hoteller på øen her. Du kan også læse en anden populær blogartikel om Elba her.

Du kan se alle vores rejser til Italien her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere