Få opskriften på spaghetti med bacon-tomatsauce

Spaghetti-ingredienser
Spaghetti all’amatriciana regnes for en ærketradrionel spise i Italien - her nogle af de mest almindelige spaghetti-ingredienser i Italien; tomater, peber og ost

Spaghettiretten all’amatriciana – eller på romersk dialekt alla matriciana – stammer oprindeligt fra byen Amatrice i det sydlige Lazio. Og rigtig mange mener, at noget af det bedste italienske køkken stammer fra netop det centrale Italien. Abruzzo, Lazio, Toscana – man går sjældent fejl af denne spaghettiret, for hvem kan ikke lide bacon, tomat og ost?

All’amatriciana er da også en af de absolut mest kendte italienske pastaretter og er udnævnt som Lazios Prodotto agroalimentare tradizionale, altså en ærketraditionel spise. I byen Amatrice ses saucen altid anrettet med spaghetti. Andre steder og særligt i Rom er den blevet meget kendt serveret til spaghettitypen bucatini, mens det er sjældent, at den serveres på frisk pasta. Apropos, så tilberedes retten ikke med løg i Amatrice, mens klassiske kogebøger fra det romerske køkken anvender løg – og det gør jeg også. En yderligere tilføjelse, der er accepteret, er hvidløg og chili, hvor jeg kun benytter chili i min amatriciana.

Fakta:
Tilberedning: max 30 min.
Antal personer: 4

Ingredienser:

  • 350 g spaghetti
  • 250 g røget bacon
  • Olivenolie til stegning
  • 1 løg, finthakket
  • 1 dåse flåede eller hakkede tomater
  • ½ rød chili
  • 50 g pecorinoost, revet

Tilberedningen
Steg bacon, skåret i grove stykker, i en pande med en smule olivenolie. Når baconen er vel sprød, tages den op af panden og erstattes af løg og chili. Når løget er sauteret en smule og er blevet gennemsigtigt, tilsættes tomaterne. Dette skal nu simre en 10 minutter, hvorefter baconen tilsættes igen. Det hele koges nu igennem, indtil det har opnået en ensartet konsistens.

Kog dine spaghettier efter anvisningen på pakken – men husk rigeligt med vand og salt. Hvis saucen mangler en smule væde, kan du med fordel hælde en anelse af pastavandet i. Når spaghettierne er al dente, blandes de i saucen.

Serveringen
Anret tallerkenvis med revet pecorinoost henover og nyd det.

Interesseret i flere opskrifter fra Italien? Så besøg vores side med opskrifter og artikler om italiensk mad og vin her.

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere af Mamma Luisa

Mums: Umbriske castelluccio-linser i tomat med vildsvinepølser

Linser fra Castelluccio er ét af Umbriens prima-produkter og linserne er kendetegnende...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *