Gå på opdagelse i Monti-kvarteret i Rom

Colosseum ved aftenstid
I Monti-kvarteret kan du tage turen ned af Via dei Serpenti en sen aften og nyde stemningen med blandt andet det oplyste Colosseum for enden af gaden

Rom er inddelt i mange forskellige kvarterer med usynlige grænser. Det ældste og måske mest spændende, men samtidig også et af de mest ukendte, er Monti-kvarteret, som ligger mellem Quirinalet, Colosseum, San Giovanni in Laterano og Santa Maria Maggiore.

At bo under byen

Monti betyder bjerge, hvilket måske er en anelse overdrevet, men Rom er faktisk bygget på syv høje, hvoraf flere ligger i netop dette kvarter. Det er man ikke i tvivl om, hvis man vælger at færdes i området til fods – og det er ubetinget den optimale måde at opleve byen på, så husk gode sko.

Monti-kvarteret kaldes også Suburra, hvilket kan oversættes til ”at bo under byen” – og selv om Monti jo betyder ”bjerge”, får man faktisk følelsen af at befinde under gadeplan, hvis man står ved metrostationen på Via Cavour og begiver sig ned i dybet.

Det nye latinerkvarter

Kvarteret er en blandet landhandel, som rummer romerske ruiner, hyggelige parker, regeringsbygninger, spændende kirker med verdensberømte kunstværker, og meget, meget andet. Men først og fremmest er Monti et enestående beboelseskvarter med små hyggelige og yderst pittoreske gader og pladser, masser af lokale håndværkere og en stemming, som er helt speciel, og som leder tankerne hen på Lady & Vagabonden. Der er et væld af små cafèer og gode restauranter – og i realiteten er Monti nok på vej til at blive det nye ”latinerkvarter” i Rom, selv om det endnu mest er de lokale, som har fundet vej hertil.

Den mest karakteristiske del af kvarteret finder man mellem gaderne Via Panisperna og Via Cavour, men prøv også at tage turen ned ad Via dei Serpenti en sen aften og nyd stemningen med blandt andet det oplyste Colosseum for enden af gaden.

Har du brug for hjælp til at planlægge din ferie i Rom?

- så ring til os på 33151313 eller skriv til os ved at trykke her
Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere