Hilsner fra Atrani på Amalfikysten

Atrani strand
Stranden i Atrani er ligeså smuk i skumringen som den er indbydende, når solen står højt om dagen

I sommeren 2015 havde jeg og en af mine bedste venner bestemt os for at udforske Amalfikysten, og ved et tilfælde havnede vi i lille Atrani – i stedet for i den betydeligt mere kendte og større by Amalfi. Og hvilket hit den blev! Atrani gav os en af de bedste ferier, vi nogensinde havde oplevet. Her forneden vil jeg dele mine rejse-oplevelser med dig – og jeg håber, at jeg således kan inspirere dig til næste gang, du planlægger en rejse til Italien.

At rejse til Amalfikysten i højsæsonen har både sine for- og bagdele. Den største bagdel er turisterne – vi er (for) mange, som har opdaget skønheden ved dette sted i regionen Campania. Men Amalfikysten og dens byer er så tilpas enestående, at vi trods alt vender tilbage år efter år. For uanset, hvor mange turister der end måtte være, så er bjerg, hav, sol, og strandene lige smukke.

Atrani_utsikt
Amalfikysten byder på mange spektakulære udsigter – her Atrani set fra oven.

Der findes dog et lille kneb for at slippe for at skulle møve sig frem mellem de mange fotograferende turister. Hvis du undlader at bo i de mere populære byer som Amalfi og Positano – og i stedet søger til de mindre byer langs kyststrækningen, såsom Minori eller som i vores tilfælde Atrani – så kommer det til at føles som om, at du har kysten helt for dig selv.

I Atrani kan du både få i pose og sæk. Du har en strand, hvor du ikke behøver reservere din plads allerede i den tidlige morgen, solstolene er billigere at leje og det lille torv er noget af det mest pittoreske, du kan finde. Desuden tager det kun ca. 15 minutter at gå rundt om bjerget for at komme frem til det mere centralt beliggende Amalfi og derfra kan du tage båd eller bus til andre favoritsteder langs kysten. Du behøver altså ikke gå glip af noget.

Atrani_torg
Det lille pittoreske torv i Atrani er alt, hvad du nogensinde har tænkt dig, at Italien skal være…

Vi boede på højen over Atrani, præcist mellem havet og Ravello. Hver morgen vågnede vi midt i det grønne, med citrontræer, figentræer og vinranker voksende rundt omkring os. Efter at have indtaget morgenmaden gik vi ad den lille stenbelagte sti, som snoede sig forbi små kapeller, torve og haver fyldt med solmodne tomater og bær, ned til stranden og spenderede dagen med at læse masser af bøger, bade og spille strandtennis. Når solen begyndte at forsvinde bag bjerget, afsluttede vi dagen med en kold øl på stranden. Che bella vita!

Atrani_tunnel
For at komme ned til stranden i Atrani går du igennem en lille, charmerende tunnel.

Middagerne indtog vi enten i Ravello eller i Amalfi, som vi tog til med lokaltransport. I begge disse små byer findes en række forskellige restauranter og de serverer frem for alt fantastiske fiskeretter. Men hvis du vil, kan du også prøve den lokale pasta scialatelli; en kortere og tykkere version af fettuccine-pasta. Og med den nære beliggenhed i forhold til Napoli, hvor pizzaen engang i tidernes morgen blev født, er det en selvfølgelighed, at også denne runde delikatesse bør indtages mindst én gang i løbet af din ferie her.

Når du holder ferie på Amalfikysten, går det ikke at afslutte middagen uden en likør i form af citronsnapsen limoncello. Sorrento-halvøen er verdenskendt for sine smagfulde citroner – og de er så tilpas unikke, at de har fået betegnelsen IGP, hvilket betyder, at de er geografisk beskyttede.

Læs Mamma Luisas populære opskrift på limoncello her.

Al ægte limoncello, som produceres i Italien, består af citroner fra Sorrento-halvøen, og at nyde denne søde drik ved en solnedgang på det sted, hvor den fremstilles, er noget meget specielt.

Atrani_citroner
Med citroner fra Sorrento-halvøen kan du lave masser af gode ting – for eksempel likøren limoncello.

Det har været sagt mange gange før, men Amalfikysten er det nærmeste, man kan komme paradiset på jorden. Og at bo i en lille perle som Atrani er prikken over i´et. Jeg vil uden tvivl vende tilbage!

Vil du vide mere om Atrani?

Hvis du vil vide mere om Atrani, kan du bl.a. læse om ferieboliger, hoteller og udflugtsmuligheder i byen her. Du er også meget velkommen til at ringe til os på 33151313, hvis du har spørgsmål om en ferie i Atrani, eller skrive til os her.

Hvis du vil vide mere om vores rejser til Amalfikysten, bør du besøge denne side, hvor du også kan se alle vores ferieboliger og hoteller på Amalfikysten.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere