Hvordan får du lægehjælp under ferien i Italien?

Lægehjælp under ferien i Italien
Hvis uheldet er ude og du bliver syg på ferien i Italien, er det rart at have denne lille vejledning til, hvordan du får lægehjælp under din ferie i støvlelandet

Mens du gør dig rejseklar og lader forventningens glæde vinde indpas, er det måske ikke just overvejelser omkring mulige ulykkes- eller sygdomstilfælde under rejsen, der fylder i bevidstheden. Men uheldet kan jo være ude, så derfor har jeg i det følgende lavet en lille vejledning til, hvor og hvornår du skal rette henvendelse, hvis du skulle få brug for lægehjælp under din ferie. Print den eventuelt ud og tag den med på rejsen!

Inden afrejse

I henhold til gældende EU-regler, skal du huske at medbringe dit blå sygesikringskort under rejsen. Se mere info om det blå sygesikringskort her. Du bør også overveje at have en rejseforsikring med dig, som du blandt andet kan finde hos Gouda rejseforsikring her.

Under opholdet

Lægehjælp i dagstimerne på hverdage
Skulle du få brug for lægehjælp i dagstimerne på en hverdag, skal du henvende dig til en læge, der er tilknyttet den italienske offentlige sygesikring (Azienda Unità Sanitaria Locale – ofte forkortet til ASL eller AUSL). Hvis du henvender dig til vores lokale samarbejdspartner (fx i receptionen på hotellet) i Italien, vil vedkommende helt sikkert hjælpe dig med at finde den nærmeste, for dig, relevante læge. Husk at medbringe dit blå sygesikringskort, samt dit pas ved lægebesøget.

Lægehjælp under ferien i Italien
Skulle du få brug for lægehjælp i dagstimerne på en hverdag, skal du henvende dig til en læge, der er tilknyttet den italienske offentlige sygesikring

Den ydelse, du modtager fra lægen, svarer til den ydelse en italiener modtager, hvilket betyder, at hvis der for italienerne er egenbetaling på behandlingen (hvilket sjældent er tilfældet), vil der også være det for dig. Du kan, via SOS International, søge godtgørelse for evt. egenbetaling, når du er hjemme igen. Husk at gemme recepter, kvitteringer mv.

Lægehjælp i aftentimerne, samt i weekender og på helligdage
I aftentimerne og i weekender/ på helligdage skal du kontakte den lokale lægevagt (Guardia medica). Husk at medbringe dit sygesikringskort og pas ved lægebesøget. Du kommer typisk til at betale et mindre gebyr til lægevagten. Dette gebyr refunderes ikke. I områder med megen turisme findes der ofte en turistlægevagt (Guardia medica turistica). Vores lokale samarbejdspartner vil være behjælpelig med at formidle kontakt med lægevagten. Turistlægevagten kræver ud over gebyret en brugerbetaling. Du kan, via SOS International, søge godtgørelse for evt. egenbetaling, når du er hjemme igen. Husk at gemme recepter, kvitteringer mv.

Akut lægebehov
Som tilfældet er herhjemme, har man også i Italien en akuttelefon, hvor sundhedsfagligt personale tager imod opkald, og vurderer, hvilken behandling der er påkrævet i den givne situation. Nummeret er 118. Du kan også altid henvende dig på skadestuen (Pronto soccorso) ved akut behov for lægehjælp. En sådan findes på stort set alle hospitaler. Her vil man typisk behandle brækkede lemmer eller tage imod mindre børn med høj feber.

Så er der vist ikke meget andet tilbage end at sige: Rigtig god ferie og pas på dig selv!

Interesseret i flere praktiske tips til ferien?

Så besøg vores side om praktiske oplysninger, hvor du kan læse om alt fra penge, trafik, ankomst til ferieboligen, ting, der skal inden afrejse m.m. Du bør også læse vores populære artikel “Ti ting, der er gode at gøre før, under og efter ferien i Italien”.

Tags fra artiklen
, , ,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere