Italienerne og deres mobiler

Italien har det højeste antal mobiltelefoner per indbygger. De er med overalt, også i biffen og på den elegante restaurant.
Italien har det højeste antal mobiltelefoner per indbygger. De er med overalt, også i biffen og på den elegante restaurant.

Bib-bib lyder det fra venstre, og en besked er rullet ind på mobiltelefonen på nabobordet. En anden mobil i lokalet spiller den velkendte salsamelodi fra en Nokia telefon, og en mand griber telefonen og diskuterer højlydt i telefonen, mens du indtager et stykke af den veltilberedte Saltimbocca på den fine restaurant. Det er en helt almindelig situation i Italien.

For hvis man tror, at danskerne er vilde med deres mobiltelefoner, så har man endnu ikke opdaget italienernes glæde for det lille apparat. Enhver italiener med respekt for sig selv, viger ikke en tomme uden, og selv når man indtager en middag på den fancy restaurant, er den lille følgesvend lagt på plads til højre for tallerken i tilfælde af, at den skulle ringe. Det har i mange år været helt normalt og ikke noget, der affødte skæve blikke fra nabobordet. Hvor flere caféer i Danmark tydeligt skilter med, at tændte mobiltelefoner er uønsket, kan man som turist i Italien ende med at indtage en middag til summen af forskellige ringetoner og telefonsnakkende stemmer.

Forkærlighed for statussymboler

Undersøgelser viser, at Italien er det land, der har det højeste antal mobiltelefoner pr. indbygger. Og det er ikke tilfældigt. For italienerne er et storsnakkende folk, der elsker tilbehør og statussymboler, som viser, at man er med på moden. Gennem de sidste årtier er nye trends af tilbehør dukket op med jævne mellemrum såsom tilbehør til biler, tøj, og de sidste 15 år til den populære mobiltelefon.

Hvor det i Danmark er lidt pinligt at skilte med at have penge og dyre genstande, er det ofte nogle andre værdier, der gør sig gældende syd for Alperne. Her er det i orden at vise sig med trendy og eksklusive produkter, der signalerer, at man er ved muffen. Selvom man på ingen måde behøver at være velhavende for at have en mobiltelefon, så findes der et utal af dyre modeller, der kan signalere, at man har økonomisk overskud.

Interesseret i andre artikler om folk og traditioner i Italien?

Så besøg vores kategori Folk og Traditioner her, f.eks. kan du læse om, hvordan italienerne går til bords eller om italienernes forhold til familien, kirken og staten.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere