Kender du smukke Minori på Amalfikysten?

Minori
Minori er en uspoleret lille perle på Amalfikysten

Amalfikysten er allermest kendt for citroner, fabelagtige udsigter og byerne Amalfi, Positano og Wagners Ravello. Men midt i denne herlighed gemmer sig en uspoleret lille perle, nemlig byen Minori.

Med havet i front og de citronbeklædte bjerge i baggrunden indbyder Minori til masser af gode oplevelser. Jo, byen kan skam sagtens bryste sig af meget andet end sit pave-velsignede konditori Di Riso, der med sine guddommelige kager i overflod kan få enhver til at glemme alt om BMI-tal og fedtforskrækkelse.

På byens lokale torv blander de venlige solbrændte lokal-ansigter sig med turister og caféborde – alt imens havets stærke lys kræver sin “solbrille”. Tjenerne er i højt humør og synger da også gerne en italiensk operastrofe eller to, samtidig med at de serverer hjemmelavet pasta og iskold Limoncello.

Minro
Minori er bygget billedskønt op ad bjergene, der skråner ned mod havet

På strandpromenaden syder det af liv med solbrune børn, liggestole og parasoller, en turistbåd på vej til de smukke nabobyer, et par italienske kvinder iført forklæde på vej hjem fra marked og byens velklædte gamle mænd, der spiller kort i skyggen fra trækronerne.

Siestaen er ved at være forbi, og de stille gader begynder så småt at vågne igen. Grønthandleren, slagteren og bageren hilser varmt på hinanden i hver deres døråbning, imens de gør sig klar til at levere syditaliensk og højttalende service til eftermiddagens kunder. Også restauranterne er ved at gøre klar til aftenens rykind, og heller ikke her går det stille af sig – der skramles temperamentsfuldt med potter og pander, samtidig med en vidunderlig duft af køkkenets hemmeligheder breder sig ud i de små gyder.

Badebroen i Minori
Minori er lig med et fantastisk klima, som især de mange sejlende og badende nyder godt af…

En bybus med flere stop langs den billedskønne kyst – og som vel og mærke kommer til tiden – sørger for, på godt en time, at bringe både lokale og turister til togstationen i Salerno, hvorfra det er muligt at komme til både Napoli og Rom. Feriegæsternes triste miner er ikke til at tage fejl af: at skulle slæbe sin kuffert op i denne bus eller ind i en lejebil – for at skulle nå et fly fra enten Rom eller Napoli – betyder jo et farvel til den uspolerede perle, Minori.

Vil du vide mere om Minori?

Hvis du vil vide mere om Minori, kan du bl.a. læse om ferieboliger og udflugtsmuligheder i Minori her. Du er også meget velkommen til at ringe til os på 33151313, hvis du har spørgsmål om en ferie i Minori, eller skrive til os her. Læs også vores populære artikel om, hvordan du kan bo med panoramisk udsigt i Minori, her.

Hvis du vil vide mere om vores rejser til Amalfikysten, herunder om alle vores hoteller og ferieboliger på Amalfikysten, bør du besøge denne side, hvor du også kan se, hvordan du lettest finder rejser med fly til Amalfikysten.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere