Oasen ved Gardasøens bred

Balkon på Hotel Europa i Limone sul Garda
Hotel Europa i Limone sul Garda er blevet en lille, men meget populær oase blandt de skandinaviske gæster

Dybt inde i den lune bugt, der udgør Gardasøens nordligste spids, ligger byen Limone, og skønt citronerne omkranser Hotel Europa her, er det ikke de saftige frugter, der bærer stedets vigtigste magi. Det er det varme værtskab, som søskendeparret Domenico og Sofia møder gæsterne med – den sjæl, der får folk til at vende tilbage, og nye Gardasø-farere til at forelske sig i den lille oase.

Jeg har mødt Domenico og Sofia til en snak om historien bag hotellet, om Gardasøens fortræffeligheder og om hvorfor hotellet er blevet så populært blandt skandinaviske gæster.

Hvad er historien bag jeres hotel?

Jamen, det er jo selve fortællingen om, hvordan den lille landsby Limone Sul Garda åbnede sine arme for gæster nordfra. Min far købte grunden her i 60’erne og byggede selv hotellet, og det var perfekt timing, for kort efter kom folkene fra det nystartede Tjæreborg selv til byen, og forelskede sig i fars lille oase.

Et af værelserne på Hotel Europa i Limone sul Garda
Et af værelserne på Hotel Europa

De lavede en aftale, og de gæster fra rejsebureauet, der ikke kom herned i bus eller bil, fløj til militærlufthavnen i Verona om natten, tænk engang! Jeg husker far tog imod de trætte rejsende som var de hans egen familie. Og det gør vi skam stadigvæk – holder af hver og én som var de pårørende, selvom det siden heldigvis er blevet en del mere komfortabelt at rejse mellem Skandinavien og Italien!

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Limone sul Garda her

Hvorfor er Hotel Europa så højt elsket af danskere og skandinaver?

Vi er jo vokset op med jer – I har formet os, og omvendt. Jeg og min søster lærte dansk ved at lege sammen med gæsternes børn ude i haven, og hele Limone fik tilført en helt særlig energi i mødet med turisterne. Limone var dengang en lille søvnig by på knap 1000 indbyggere.

Havnen i Limone sul Garda
Lille havnemiljø i centrum af Limone sul Garda

I dag er her liv og fremdrift, og selvfølgelig vil jeg fremhæve Limone som den smukkeste oase ved søen. Det er jo min fødeby, der putter sig smukt her for fødderne af Alperne. Jeg tror også, det er derfor, vi vækker noget særligt hos vores skandinaviske gæster: at der med den klare luft og de snedækkede bjergtoppe stadigvæk er en genkendelig, nordeuropæisk atmosfære, alt imens søens frodige klima og skønne farver samtidig gør stedet umiskendeligt italiensk. Limone betyder jo citron – og kontrasten mellem den klare alpeluft, søens salte bølger og de duftende citrontræer her i byen er altså helt unik.

Hvad er det rigtige Gardasøen for dig?

Det er afslapning og masser af gæstfrihed. Når folk kommer til Gardasøen for første gang, kan de godt være lidt skeptiske p.g.a. alt det de har hørt om masseturisme. Og ja, vi har masser af gæster, men vi forstår at værdsætte alt det, som I har givet os, og derfor bestræber vi os til det yderste for at give folk den perfekte ferie. Tænk hvor langvejsfra de kommer, fra en trummerum med sure pligter.

Swimmingpool på Hotel Europa i Limone sul Garda
Swimmingpoolen på Hotel Europa, omkranset af palmer, har en fantastisk udsigt ud over Gardasøen

Derfor gør vi meget ud af forkælelsen: hotellet har en kæmpe pool med udsigt ud over den dybe sø, et godt restaurantkøkken, hvor vi fx serverer lokale fisk som aborre og gedde fra søen, og så tager vi gerne op i bjergene med vores gæster for at vise dem alle de herligheder, som Gardasøen kan byde på, langt væk fra deres hverdag.

Måske besøger vi nogle af de små bjergbyer inde i Dolomitterne, og de bønder, der laver lækker asiago-ost og montasio-ost til os. Eller jeg viser dem de 7 citrontræer, som gror uden for hotellet, og som jeg med rette er stolt af. De sørger for, at vi har økologiske citroner til alle vores dejlige fiskeretter i køkkenet. Min livret er sardiner fra Gardasøen, som jeg selv salter og steger i god olivenolie og vender med pasta. En himmerigsmundfuld!

Kunne du tænke dig at læse mere om Hotel Europa?

Så kan du se hotellets faciliteter, anmeldelser, priser, billeder og meget mere her! Du er også velkommen til at ringe til os på 33151313, hvis du har spørgsmål om hotellet eller skrive til os her.

Hvis du er interesseret i at få mere generelle informationer om rejser og fly til Gardasøen, samt se alle vores ferieboliger ved Gardasøen, kan du besøge denne side.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere