Oplev Chioggia – Veneto-regionens mest oversete perle!

Chioggia
Chioggia har alt det, de fleste drømmer om ved Venedig:

Kunne man dog bare drømme sig tilbage til 1950’ernes uspolerede Venedig, hvor alt var fryd og gammen og fattigt på turister? Chioggia ca. 1 times kørsel syd for Venedig kan opfylde denne drøm.

Venedig som rejsemål står højt på ønskelisten hos turister fra hele verden. At mange får opfyldt deres ønske, kan man ikke være i tvivl om, når man ankommer til byen, der myldrer af turister, stort set året rundt. De fleste er endagsturister, som blot besøger byen i få timer, mens andre bliver nogle dage.

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Venedig her

Under alle omstændigheder, kræver det en veludviklet fantasi at forestille sig, hvordan Venedig kunne opleves i gamle dage, og hvordan den ville være uden turister – et ønske, som de fleste besøgende desværre må konstatere ikke kan opfyldes.

Men der er håb forude…

Veneto-regionens mest oversete perle

Blot 60 kilometer, eller ca. 1 times kørsel syd for Venedig, finder man nemlig én af Veneto-regionens mest oversete perler – byen Chioggia. Chioggia er en hyggelig lille by med masser af lokalt liv og meget få turister – og så har den samtidig alt det, de fleste drømmer om ved Venedig.

Både og flod i Chioggia i Veneto
Kunne man dog bare drømme sig tilbage til 1950’ernes uspolerede Venedig, hvor alt var fryd og gammen og fattigt på turister? Chioggia kan opfylde denne drøm…..

Historiske paladser, hyggelige kanaler med små kulørte fiskerbåde, fiskere der sidder og ordner deres garn langs kajen, historiske både med bemalede sejl, vasketøj som hænger til tørre på tværs af gaderne, ældre mænd der spiller kort på gadehjørnerne, kvinder der sidder uden for hoveddøren og strikker i solskinnet, lokalt marked hver torsdag (ét af de største i Veneto-regionen), lokalt antikmarked 2. søndag hver måned, lokalt fiskemarked på hverdage (for de der kan komme tidligt op), bådforbindelse direkte til Venedig, caféer, gode restauranter med rimelige priser, lange sandstrande (i den nye bydel Sottomarina) og meget, meget mere.

Udflugter i omegnen af Chioggia

Samtidig er Chioggia et godt udgangspunkt for udflugter i omegnen, og de kan bl.a. bestå af et besøg i kulturbyerne Padova, Ferrara eller Ravenna, i vinområdet Colli Euganei, en tur med båd ad floden Brenta med de mange sluser, som fører én forbi flere af de berømte villaer i regionen, bådtur på lagunen evt. med besøg på de nærliggende øer eller cykelture i omegnen.

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Chioggia her

Noget af det eneste man ikke finder i Chioggia er faktisk gondolerne, og de store kunstmuseer, som man selvfølgelig ikke må gå glip af – men dem man kan jo nemt nå at opleve på en endagstur med båd eller bil til Venedig, som er og bliver lagunens ukronede dronning…

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere