Oplev Venedigs legendariske karneval

Karneval i Venedig
Karnevalet i Venedig er et af Europas mest omtalte og kendte

Har du nogensinde oplevet Venedigs legendariske karneval? Hvis ikke, så har du chancen nu, for karnevalet er i fuld gang i disse dage og fortsætter helt indtil d. 28 februar.

Uden at risikere at træde nogen over tæerne vil jeg hævde, at karnevallet i Venedig nok hører til Europas mest omtalte og kendte. Og det er ikke helt uden grund, for hvor finder man ellers så mange arrangementer, en fortryllende stemning, samt avancerede og eventyrlige udklædninger? Eftersom både de indendørs og udendørs arrangementer er utallige, og du derfor bør anskaffe sig et program ved ankomsten eller foretage grundig forberedelse på den officielle hjemmeside, vil jeg i stedet for at udpensle højdepunkterne komme med et nyttigt fif.

Karneval i Venedig
Venedigs allersmukkeste udklædte finder du ofte ikke inde på Markuspladsen, men andre steder i byen

Et nyttigt fif

Det allerbedste fif, jeg kan give dig, som påtænker at rejse til Venedig og opleve byens karneval, eller som allerede er dernede, er at finde de rette steder at nyde de fantastiske kostumer, der i sig selv nærmest er kunstværker. Mange vælger at fotografere de udklædte på Markuspladsen og på hele området foran Dogepaladset, hvor alle står som sild i en tønde. Hvis du derimod vælger at tage en vandbus over til øen Isola di San Giorgio (nemt og bekvemt), så har du Venedigs allersmukkeste udklædte på nært hold, der står til parade med campanilen i baggrunden. Kun få turister finder herover – og for fotoentusiaster er det et rent slaraffenland.

Mand udklædt til karneval i Venedig
Der er masker en masse til karnevalet i Venedig…

En historisk tradition

Karnevallet i Venedig er godt nok en historisk tradition, men den har ligget i dvale i mange år og blev genoptaget i 1970’erne på foranledning af byens hoteller, som havde lavsæson i februar. Det gjorde de med stor succes, for i dag er Venedigs hotelværelser stuvende fulde under karnevallet. Det vil derfor være en god ide at se sig om efter hoteller i kørselsafstand til Venedig, hvis man ikke allerede er dernede på denne tid.

Læs om de andre store karneval i Italien og landets karnevalstraditioner her

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Marie B.

Amore mio, tag mig med til Italien!

Én af de mest romantiske destinationer i verden er uden diskussion Italien,...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *