Har du nogensinde været på Procida ud for Napoli? Så ved du, at citronerne dér er noget helt andet end de citroner, vi kender heroppe i Skandinavien eller for den sags skyld mange andre steder i verden. Hernede på denne lille solbeskinnede klippeø, hvor livet går sin stille gang som i filmen ”Il Postino”, dér er citroner søde, og man kan spise det hvide kød, der også er mildt.
Opskriften er en mundtlig overlevering fra min procidianske veninde Giovanna og målene er derfor meget på slump, mens fremgangsmåden er nøje beskrevet. Så fornem dig frem mht. mængderne. Det samme gælder i forhold til kvaliteten af de citroner, du finder. Salaten er fremragende til en god bøf, en kalvefilet eller en stegt kylling, men også som forret, da citronerne er søde.
Facts
Tilberedning: 15 min.
Antal personer: 4
Ingredienser i circa-mål
- 3-4 citroner
- 2 mellemstore løg, finthakkede
- 1 fed hvidløg
- Et par kviste med friske mynteblade
- Ekstra jomfruolivenolie
- Salt
Tilberedningen
Skræl citronerne og skær dem i mundrette stykker. Pres saften ud af dem og smid saften væk (eller bland den i dit drikkevand eller gem den til en salatdressing til dagen derpå). Dæk nu citronstykkerne i vand (lad dem hvile i 5 minutter). Smid dernæst vandet væk og bland så salaten i en dekorativ skål: citronstykker, friskhakket løg, mynte, hvidløg, olivenolie og salt og servér.
Det er vigtigt, at salaten tilberedes i sidste øjeblik og serveres straks.
Buon appetito!