Hvordan laver man italiensk havtaske med ærtecreme?

Lær at lave italiensk havtaske med ærtecreme
Lær at lave italiensk havtaske med ærtecreme

Havtasken er en udsøgt spisefisk med sit faste, hvide og smagfulde kød og i kombination med de søde og sprøde grønne ærter, de spæde små salatblade og de milde skalotteløg udgør den en fantastisk ret.

Jeg giver dig her mine gode tips til, hvordan du bedst kan tilberede retten, der på italiensk bærer navnet: Coda di rospo con crema di piselli.

God fornøjelse – og god appetit!

Fakta
Tilberedning: ca. 20 minutter
Antal personer: 4

Ingredienser

  • 600 g rengjort havtaske
  • 1 skalotteløg
  • 125 g nye grønne ærter
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g smør
  • 1 pakke friske spæde salatblade (mangold, spinat, mm).

Tilberedningen
Del fisken i fire lige store stykker. Krydr med salt og peber og brun den på en pande i lidt smør. Steg den færdig i ovn (ca. 100 ºC) til en kernetemperatur på 40 grader – det tager ca. 5-7 minutter.

Hak skalotteløget fint. Bland 2 spsk. friskbælgede ærter med halvdelen af løget, olivenolie, salt og peber og stil blandingen til side.

Kog fløden op og tilsæt resten af løget og resten af ærterne og lade det koge i ca. 2 minutter. Hæld dernæst fløde-opkog med ærter og løg på en blender og tilsæt smør. Blend det hele sammen til en lind creme. Smag cremen til med salt og peber. Skyl salatbladene i en skål og kom dem i en salatslynge eller et viskestykke og sving klædet rundt (helst udenfor) til bladene er rimelig fri for vand igen.

Servering
Fordel cremen på fire tallerkener, anret fisken derpå, pynt med den rå ærte/løg-blanding og afslut med spæde salatblade og et stænk olivenolie.

Servér med et godt glas hvidvin til.

Kunne du tænke dig at få flere opskrifter på italiensk mad?

- så tryk her og tilmeld dig vores nyhedsbrev
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere