Mums! Risotto med cotechino-pølse og forårsløg

Risotto
Risottoen stammer oprindeligt fra Veneto-regionen – hvilket også tydeligt ses, hvis man besøger Venedig, hvor den findes i hundredvis af varianter...

Risottoen stammer oprindeligt fra Veneto-regionen – hvilket også tydeligt ses, hvis man besøger Venedig, hvor den findes i hundredvis af varianter. Her er én af dem.

Udgangspunktet er en risotto bianco, som man kan finde opskriften på i en god, veludrustet italiensk kogebog, fx Sølvskeen, som findes på dansk.

Fakta
Antal personer : 2
Tilberedning : ca. ½ time

Fyld til to portioner:

  • 2 løg skåret i strimler
  • 2 forårsløg, hakket smukt
  • evt. 1 porre skåret fint
  • 200 g italiensk svinepølse (kan man ikke få Cotechino-pølse fra en italiensk delikatesseforretning, skal man lede efter en blød én af slagsen, som er til at krænge ud af sit skind a la den danske medisterpølse. Man kan eventuelt bruge en frisk spansk chorizo.)
  • 1 håndfuld frisk, hakket timian

Tilberedning:
Når basis-risotto’en begynder at tage form, opvarmer man en pande. Pølserne krænges ud af sit skind i små stykker og steges af på den varme pande. Der er ikke behov for fedtstof, da pølserne indeholder det i rigelige mængder. Når de har fået passende varme, tilføjes løg, forårsløg og evt. porre. Blandingen steges ved svag varme, indtil løgene er blevet bløde.

Når risene er al dente, blandes risottoen med fyldet. Herefter tilføjes friskrevet parmesan og evt. smør og den friske timian. Risottoen skal nu hvile i små to minutter før servering.
Et pragtfuldt måltid, der fylder godt i maven.

Buon Appetito!

Kunne du tænke dig at få flere tips om italiensk madlavning?

- så tryk her og tilmeld dig vores nyhedsbrev, der indeholder masser af tips om Italien
Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere