Ostuni og Otranto – to skønne byer i det sydlige Apulien

Strand i Otranto
Otranto er en kystby, dekoreret med sandstrande som her

Ordene Ostuni og Otranto minder umiddelbart meget om hinanden, og de er hver især navnet på en by i regionen Apulien.

Trods ordenes lighed og fælles regionale beliggenhed er de to byer hinanden imellem meget forskellige. Den ene – Ostuni – ligger inde i landet, højt på en bakketop, hvorimod Otranto er en kystby, dekoreret med sandstrande. Ønsker du at udforske den sydlige del af Apulien, kan du fordelagtigt opdele din ferie – alt efter varighed – således, at den omfatter indkvartering i eller ved disse to skønne byer.

Ostuni

Ostuni, nord for barokbyen Lecce, er i sig selv en herlig destination, for byen har en størrelse, der gør, at du ikke skal kigge langt efter restauranter og indkøbsmuligheder.

Ostuni
Ostuni ligger inde i landet, højt på en bakketop

Samtidig når du mange af Apuliens populære seværdigheder i den nærliggende Itriadalen, som fx byerne Alberobello med de finurlige trulli-huse og Locorotondo, men også nær storbyerne Brindisi og Bari ved kysten, der ligeledes huser regionens to lufthavne.

Læs vores populære artikel om drømmeagtige Alberobello her

Otranto

Otranto syd for Lecce – en by, der i øvrigt er et pitstop værd, og hvor overvældende barok og sydlandsk stemning hersker – har ligesom Ostuni også et hyggeligt bycentrum og måske i virkeligheden også et mere spændende et af slagsen, da seværdighederne er mange. Her findes bl.a. et velbevaret aragonsk fort og en domkirke med et helt unikt mosaikgulv, der kan dateres tilbage til 1165.

Kombinationen Otranto – Ostuni er også hensigtsmæssig af mange andre grunde end lige deres geografiske placeringer nær et væld af seværdigheder: Byernes indbyggertal varierer ret meget fra hinanden, og ved at opholde sig i begge byer oplever du variationen mellem en større og mindre by. Den mere hektiske syditalienske by Ostuni (ca. 32.000 indbyggere) med sine trendy mærkevarebutikker, kendisser (der ynder at feriere her) og smukke hvidkalkede huse er i kontrast til den mindre Otranto (ca. 5.500 indbyggere), der med sine varme sandfarvede bygninger, smukke lys og klare hav opleves som en kende mere laid back og ligetil.

Kyst ved Otranto
Otranto behager øjet med sine sandfarvede bygninger, sit smukke lys og sit klare hav

Kombinationen af de to byer udgør et godt miks af by og kyst, shopping, afslapning og udflugter, der igen er med til at give forskellige indtryk og dermed – ville nogle måske mene – udgøre “to ferier” i én.

Vil du vide mere om Otranto og Ostuni?

Du kan læse om se kort, billeder og udflugtsmuligheder, samt læse om ferieboliger og hoteller i Otranto her. Du kan se vores ferieboliger og hoteller i Ostuni – samt se billeder og udflugtsmuligheder – her.

Hvis du er interesseret i den perfekte feriebolig for børnefamlier i Apulien, bør du læse vores artikel om Residence Paradise. Hvis du derimod interesserer dig mere for ét af de mest karakteristiske indslag i Apuliens landskab – oliventræet – så bør du læse vores artikel om oliventræer og olivenolie.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere