Vidste du, at…

Palmer i Syditalien
Siden 2005 har en rød snudebille med det fornemme latinske navn rhynchophorus ferrugineus gjort sit indtog på Sicilien, hvor den har angrebet og ødelagt mange palmer.

…røde snudebiller ødelægger mange af Italiens palmer?

Siden 2005 har en rød snudebille med det fornemme latinske navn rhynchophorus ferrugineus gjort sit indtog på Sicilien, hvor den har angrebet og ødelagt mange palmer. Skadedyret har arbejdet sig op gennem hele Støvlelandet og er desuden også at finde i andre Middelhavslande. Billen lever sit destruktive liv i palmens stamme, hvis indre den ødelægger, og herefter tørrer kronen så ud. Hunnen kan faktisk lægge helt op til 300 æg – og når billen er færdigudklækket, kan den flyve helt op til 1 km og således sprede mere frygt for palmedød. Mange EU-lande har råbt vagt i gevær for at komme den røde palmesnudebille til livs.

…mænd går arm i arm i Syditalien?

Kropssproget ligger som bekendt meget dybt i den italienske kultur – og det er mere udtalt, jo længere sydpå, man kommer. Faktisk er det ikke usandsynligt at se heteroseksuelle mænd gå arm i arm, hånd i hånd eller holde hinanden om livet i Syditalien. At gå arm i arm hedder på italiensk – a braccetto – og udstråler venskab og fortrolighed mellem to personer, intet andet.

Interesseret i flere facts om Italien? Så gå på jagt i vores kategori “Vidste du, at…” her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere