Tag forskud på forårets glæder i Syditalien

Forår i det sicilianske bagland
Forår i det sicilianske bagland

Foråret i Syditalien er noget helt særligt. Alt er frodigt og blomsterne står flot i mange farver. Luften er fuld af spændende dufte, og vejret dejlig solrigt og mildt. Her er mulighederne for sand livsnydelse store.

Hvis du går og længes efter at ryste nordens kolde greb af dig, og ikke kan vente på at solen kaster sine første varme solstrejf over landet, kan du tage forskud på glæderne ved at tage en tur til det dejlige Syditalien.

Syditalien er i al sin mangfoldighed mere end et besøg værd. Med sit krystalklare hav, smukke kyststrækninger, flotte bjerge, store kulturrigdom og overdådige køkken fyldt med friske, velsmagende råvarer, er her nok af fascinerende oplevelser at hente for selv den mest solhungrende, vintertrætte skandinav. Her i det følgende giver jeg dig nogle tips om, hvilke steder i Syditalien, du kan opleve på en forårstur. God fornøjelse!

Calabrien

Calabrien er en meget smuk region med høje bjerge, skønne sandstrande, en flot kysstrækning og et rustikt, men velsmagende køkken.

Tropea er en fascinerende gammel by, der oser af sydlandsk charme og vitalitet. Med de mange karakteristiske gademiljøer og små piazzaer med fortovscafeer er der rige muligheder for at nyde udendørslivet med et køligt glas hvidvin. Den lokale sandstrand er én af de bedste i hele Italien.

Capo Vaticano
I Calarbien kan du blandt andet nyde godt af Capo Vaticanos spektakulære strande…

Capo Vaticano, Parghelia og Briatico er alle små kystbyer i nærheden af Tropea og er karakteriseret af flotte sandstrande og smuk natur, som børnefamilier ofte efterspørger.

Læs om Tropea og de fantastiske sandstrande i Capo Vaticano her eller læs om hele regionen Calabrien her.

Apulien

Apulien er noget helt særligt. Intet andet sted i verden ser man, så langt øjet rækker, så mange imponerende smukke, og flere hundrede år gamle oliventræer, der står stærkt og flot i den røde varme jord, som netop i foråret er dækket af et smukt tæppe af blomster i røde, hvide og blå farver.

Apulien er en region med en meget imponerende historie, hvis rødder rækker så langt tilbage som Grækenlands storhedstid. Den sydlige del af regionen, som hedder Salento, er et af de smukkeste områder, og mest interessante ud fra et kulturelt perspektiv i hele Apulien.

Gade i drømmebyen Alberobello
Gade i drømmebyen Alberobello, som er en af de mange spændende byer, du kan besøge på en forårstur til Apulien

Kyststrækningerne på henholdsvis den østlige og vestlige del af Salentohalvøen er hver især en henrivende oplevelse. På østsiden er kysten kuperet, frodig, grøn og fuld af mange spændende fiskerbyer. På den vestlige side er kyststrækningen mindre vild og kuperet, men overdådig på grund af den smukke røde jord, de gamle olivenlunde og ikke at glemme de fantastiske sandstrande, som fuldt berettiget kaldes Italiens Maldiver.

Kystbyen Santa Maria di Leuca, som ligger på Apuliens sydligste spids, er et glimrende udgangspunkt for en tur til Apulien. Du kan besøge begge de omtalte kyststrækninger, og spændende byer som Gallipoli, Lecce og Otranto er ikke langt væk.

Afslappet lokal stemning i Gallipoli
Afslappet lokal stemning i Gallipoli

Men også den centrale del af Apulien er et meget smukt område. Her er mere frodigt og kuperet. Byerne Martina Franca og Ostuni er utrolig karakteristiske, og byder på alt, hvad du kan forestille dig af syditaliensk charme.

Læs mere om de to skønne byer Otranto og Ostuni her eller læs mere om regionen Apulien her. Du kan også læse om Apuliens drømmeagtige by Alberobello her.

San Vito lo Capo på Sicilien

San Vito lo Capo er en charmerende og atmosfærefyldt mindre by i det smukke nordvestlige hjørne af Sicilien. Byens sandstrand er berømt for dens kvalitet, og havet er ganske enkelt uimodståeligt.

Byen tilbyder et bredt og godt udvalg af restauranter, som primært serverer alt godt fra havet. Flere steder i byen serverer man gode hjemmelavede is som er friske af smagen fra de frugter og nødder, Sicilien frembringer så mange af. Byen lever godt op om sommeren, og du vil ikke keder dig.

Men San Vito lo Capo er samtidig en by, hvor de lokale præger bybilledet. Det er da også muligt i den tidlige morgenstund at betragte fiskerne lande nattens fangst, som ofte byder på flotte tunfisk, sværdfisk, blæksprutter og skaldyr.

San Vito Lo Capo
San Vito lo Capo er en charmerende og atmosfærefyldt mindre by med en fantastisk sandstrand

Fra San Vito lo Capo kan du tage på mange spændende udflugter, fx til naturparken Lo Zingaro, som er et paradis for dem, der holder af at snorkle, se på grotter og vandre. Byer som Trapani og Erice er begge inden for rækkevidde, og er hver især meget fascinerende oplevelser. Prøv fx det lokale fiskemarked i Trapani, som er et interessant skue. En tur til bjerbyen Erice er som at træde ind i en velbevaret og velbestående middelalderverden.

Fra San Vito lo Capo kan du dog også nemt komme til Selinunte, Marsala, Palermo og Segesta med det græske tempel og teater.

Læs mere om San Vito lo Capo her eller læs mere om hele Sicilien her.

Tags fra artiklen
, ,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere