Verona er meget mere end Romeo og Julie, Arenaen og Elkjær

Verona
Verona er meget mere end Arena di Verona og Romeo og Julie. Foto: Luca Casartelli CC BY-SA 2.0

There is no world without Verona walls, but purgatory, torture, hell itself. Hence-banished is banish’d from the world, And world’s exile is death. —William Shakespeare, Romeo and Juliet, Akt III, Scene iii

Mange folk forbinder utvivlsomt Verona med Shakespeares tragiske historie om de to unge, forelskede Romeo og Julie fra rivaliserende familier, der aldrig fik hinanden. Andre har besøgt byen i forbindelse med deres ferie ved Gardasøen og bærer højst sandsynligt mindet om en lun sommeraften med opera i byens smukke, gamle Arena. Måske flest mænd har hørt om byen i forbindelse med Preben Elkjær, som i 80’erne spillede i fodboldklubben Hellas Verona og som i høj grad var med til at føre klubben til sejr i det italienske mesterskab i 1985. Publikums dengang absolutte yndlingsspiller omtales stadig på byens barer, og er du heldig, kan du sågar finde den lille bar, der er opkaldt efter ikonet Elkjær.

Kærlighedens by

Verona er meget mere end Romeo og Julie, Arenaen og Elkjær. Går du ad de mange marmorbelagte gader rundt i byen, møder du smuk arkitektur i form af gamle bygninger, flotte kirker (bl.a. Sant’Anastasia som er byens største kirke og Domkirken med den ufærdige kampanile), spændende museer samt shoppingmuligheder en masse. Og sidst men ikke mindst kan du ikke undgå at støde på den særlige ånd, der hviler over denne skønne by, der læner sig op ad den snoede flod Adige.

Julies balkon og statue i Verona
Verona kaldes ofte for “Kærlighedens by” – her Julies balkon og forneden hendes statue

Skulle du have lyst til at betragte alle herlighederne oppefra, kan dette snildt lade sig gøre. En lille gåtur med start på Piazza delle Erbe, videre over den smukke gamle bro Ponte Pietra fører dig til det gamle, romerske teater, der ligger for foden af bakken San Pietro. Her starter en trappe, som fører til et udsigtspunkt ved Castello San Pietro, hvorfra du har det smukkeste, panoramiske udsyn over byen, de søde bakker rundt om byen, som er prydet med cypresser og intakte dele af den gamle bymur. Det er ikke for ingenting, at byen også kaldes La Città dell’Amore, kærlighedens by. Når du har fået pusten oven på trappebestigningen og den smukke udsigt og vil ned igen, kan du med fordel tage bagvejen og gennem et hyggeligt kvarter komme tilbage til floden Adige.

Autentisk indtag

Når tørsten og sulten melder sig, er udvalget af barer og caféer i centrum enormt – men hvor skal du gå hen for at undgå de store og dyre turistfælder?

I nr. 15 på gaden Corsa Porto Borsari, der løber fra Piazza delle Erbe og op til Corso Cavour, ligger Veronas nok mindste kaffebar, Caffè Tubino. Her er ingen servering ved bordene, da de fire borde, der findes i lokalet, står så tæt på bardisken, at du selv kan nå dine indkøb. Nok er pladsen trang, men autenticiteten er stor, og så brygger de en god kaffe. Her serveres også the, små panini og diverse kager. Presser den søde tand sig på, kan det anbefales at fortsætte op ad Corso Porta Borsari i retning mod Castelvecchio.

Verona om aftenen
Verona og Adige-floden i det smukke aftenlys…

Her lige efter at være gået under porten, finder du til højre lige før broen et lille gelateria, som serverer fantastisk is! Er du til større indtag, tilråder jeg et besøg på Pizzeria Vesuvio. Her er en meget uhøjtidelig stemning i kombination med en ret afslappet indretning. Pizzaerne her er paradisiske! Du kommer hertil efter et besøg på Castelvecchio ved at slentre langs floden ned ad vejen Rigaste San Zeno, indtil du kommer til nummer 41.

Har du valgt Verona som udgangspunkt for din ferie, har du en række af udflugter og seværdigheder inden for kort afstand. De fleste besøger i denne forbindelse Venedig, Gardasøen med en af Italiens største forlystelsesparker Gardaland, men hvorfor ikke se nærmere på spændende og knapt så overrendte byer som Vicenza og Padova, som nemt kan nås med tog? Har du bilen med, anbefales en tur til smukke Mantova og vandfaldene nord for Verona, Parco delle Cascate.

Læs også min kollega Marcus´spændende bud på hans foretrukne steder i og omkring Verona her i artiklen “Mit Verano”.

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Verona her.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere