Siciliansk litteratur: 100 tag med hårbørsten før sengetid

Den sicilianske forfatter Melissa Panarello
Den sicilianske forfatter Melissa Panarello har skrevet en kontroversiel bog om kærlighed og erotik

Det at være en ung katolsk pige på Sicilien, hvor kønsrollemønstrene er stærk optegnede, er ikke ensbetydende med, at man ikke kan leve et liv som de unge og mere løsslupne danskere. Dette beviser den unge forfatterinde Melissa P. fra Catania på en så grænseoverskridende måde, at vores danske ungdom i sammenligning pludselig synes alt for friseret.

Kærlighedsfortællinger

Italien har altid i litteraturens verden fungeret som en velegnet kulisse til alskens kærlighedsfortællinger; de romantiske, de dramatiske (tænk blot på Romeo og Julie), de historiske, de vulgære, de akavede og de religiøse. En af de mere ukendte og usædvanlige af slagsen, der i bogform er at finde på dansk, er skrevet af en dengang kun 16-årig siciliansk pige nemlig 100 tag med hårbørsten før sengetid.

Bogens forfatter Melissa Panarello beskriver i dagbogsform sine mange flygtige herrebekendtskaber og sine erotiske og seksuelt eksperimenterende eventyr, der ikke får hende nærmere hen imod det hun, egentlig måske uden at vide det, søger – nemlig kærligheden. Bogen kan på én og samme tid opleves som en uskyldig og “teenage-famlende” fortælling, men også som en historie, som teenage-trodsigt overskriver den hårfine grænse mellem sanselig sengekantserotik og dennes vulgære modstykke, fortalt med en sådan ægthed og et frisind, som sjældent er set, og som definitivt må tilskrives forfatterens meget unge alder.

Har vakt forargelse

Hvilken af de ovennævnte genrer bogen falder ind under, er op til den enkelte læser at bedømme. Et er dog sikkert: bogen kan let forarge, men er samtidig god læsning, hvilket afspejler hvorfor bogen i Italien solgte mere end 2,5 millioner eksemplarer umiddelbart efter den udgivelse i 2005. Bogen er siden da udkommet i mere end 31 lande. Den er heller gået fri for at blive ivrigt diskuteret i den italienske – såvel som udenlandske presse – for dens kontroversielle indhold. Hvis du selv vil vurdere indholdet – og blive lidt klogere på italiensk litteratur – er der ikke andet at gøre end selv at læse den.

Læs vores populære blogartikel med andre bogtips til din ferie her

Interesseret i en rejse til Sicilien? Så besøg denne side, hvor du kan se alle vores ferielejligheder og hoteller på Sicilien.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere