Vellutata di piselli e gamberetti – ærtecreme med rejer

Ærtecreme med rejer - vellutata di piselli e gamberetti - er en lille men velsmagende italiensk ret. Foto: Farhad Ibrahimzade för Unsplash

Så er jeg her igen med en opskrift på en utrolig nem og velsmagende lille italiensk ret lavet på grønne ærter og smukke rosa rejer.

Allan Hedstrøm Vinimport har fundet en vin til jer, som egner sig særligt godt til ærterne og rejerne.

God fornøjelse!

Fakta:
Tilberedning: 30 min
Antal personer: 4

Ingredienser:

  • 1 skalotteløg
  • 300 g grønne ærter (evt. frosne)
  • ½ l grøntsagsfond
  • 1 dl madlavningsfløde (også mere hvis man vil)
  • 150 g pillede rejer
  • God olivenolie
  • Friskkværnet peber
  • Salt

Tilberedning:
Hak løget og sauter det i en smule olivenolie i en pande over middelvarme. Tilsæt ærterne og hæld en halv liter fond over (tilpas mængden af vand til den ønskede størrelse portioner). Lad det koge en 15 minutters tid; ærterne skal være kogte, men ikke udkogte – afhængig af om man bruger friske eller frosne ærter, vil tilberedningstiden naturligvis variere en smule.

Blend suppen og hæld den dernæst gennem en si, så du står tilbage med en fuldstændig lind og blød creme. Hæld cremen op i en gryde og tilsæt evt. fløde. Og smag til med salt og friskkværnet peber. Varm suppen forsigtigt op.

Sauter rejerne i en smule olivenolie, smag til med salt og peber.

Servering:
Når din ærtecreme er dejlig varm, anrettes den portionsvis og dekoreres med de smukke rejer og et stænk af en god olivenolie. Cremen serveres rygende varm – eventuelt med sprøde brødcroutoner til eller nogle dråber velsmagende balsamicoeddike.

Vin
Det foreslås at drikke denne vin til din velluttata: Sanice, Vernaccia Docg fra Toscana. Vinen har ligget 6 mdr. på nye franske egetræsfade. Det runder vinen og giver den et cremet, forfinet udtryk, som matcher ærtecremen perfekt. Syren fra vernaccia-druen ligger bagved og giver vinen en harmonisk og balanceret eftersmag. Fadet toner ind med en diskret og charmerende sødme, som spiller eminent til rejerne.

Denne vin og denne ret er som skabt til hinanden. 1 + 1 giver virkelig tre. Tilmed er retten nem at lave og smager himmelsk.

Fakta om vinen:
År: 2007
Drue: Vernaccia
Område: Toscana
Alkohol: 13 procent
Servering: 10-12 °C.

Buon Appetito!

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere