Amalfikysten: Hvor skal du bo?

Amalfikysten
Amalfikysten kan synes langt væk, men den rummer masser af muligheder, når du først er der...

Den smukke Amalfikyst har til alle tider haft en magisk tiltrækningskraft på rejsende fra hele verden, og de første danskere som indtog området, var de berømte Guldaldermalere i begyndelsen af 1800-tallet. Vejene eksisterede stort set ikke, og de fleste kom sejlende i større eller mindre både, og transporterede sig efterfølgende rundt mellem de små byer på æsler og mulddyr. De (altså dyrene) færdedes hjemmevant, dengang som nu, på de utallige trappestier, der forbinder selv den mindste flække på kysten – og som også flere og flere turister har fået øjnene op for gennem de seneste år.

En ferie på Amalfikysten kan gøres på mange måder. De fleste nøjes stadig med se Positano, den berømte domkirke i Amalfi – og hvis der er lidt ekstra tid, gøres der måske også stop i bjergbyen Ravello. Ikke et ondt ord om det, men for de der har lyst og mod til at gå til venstre, når alle andre går til højre, venter der helt uforglemmelige oplevelser bare et stenkast fra de horder af turister, der dagligt indtager Amalfikysten i store busser.

Udsigt fra byen Ravello
Udsigt fra byen Ravello
Lokale mænd taler på et torv i Ravello
Lokale mænd taler smmen på et torv i Ravello

Der er et væld af hyggelige småbyer både ved kysten og i bjergene, som stort set aldrig ser skyggen af en turist – og hvor man kan sidde som en konge blandt de lokale, og nyde mindeværdige måltider, mens man ser verden glide lige så stille forbi…

Hvor skal du bo?

Hvor man skal bo, er et meget personligt og individuelt spørgsmål. Nogle har lyst til at bo dør om dør med de berømte filmstjerner i Positano, mens andre hellere vil møde den lokale bonde og hans familie, når de går ud af døren om morgenen. I Escapeaway tilbyder vi begge muligheder, så det afhænger kun af temperament og pengepung.

Et godt forslag kunne være et meget smukt beliggende hotel ved kysten, samt et hyggeligt familieejet hotel i en af de små bjerglandsbyer, som er et godt udgangspunkt for kortere vandreture i området.

Du kunne f.eks. overveje Hotel Le Terrazze i Conca dei Marini, der er et hotel for livsnydere. Familien Esposito – Prudente overtog og renoverede bygningen til hotel i 1988 og de står stadig for den daglige drift.

Hotel Le Terrazze
Stilfuld indretning og fantastisk udsigt fra Hotel Le Terrazze

Alle gæster bor på værelser med balkon eller terrasse med en forbløffende havudsigt og kan spise deres morgenmad på den vidunderlige fælles terrasse. På hotellet kan du nyde freden og roen og ikke mindst Amalfikystens smukke kyststrækning samtidigt med at de klassiske byer ligger lige rundt om hjørnet.

Du kunne også overveje hotel Parsifal i Ravello. Første gang jeg selv trådte ind ad porten til dette lille, hyggelige hotel, ændrede mit liv sig for altid.

Den fantastiske udsigt fra Hotel Parsifal
Den fantastiske udsigt fra Hotel Parsifal
Hotel Parsifal er, som Amalfikysten var engang...
Hotel Parsifal er, som Amalfikysten var engang…

Det mere end 20 år siden, og jeg har aldrig glemt den følelse, det var, at træde ind i denne eventyrverden, hvor tiden havde stået stille i mange, mange år.

Du kan læse meget mere om hotel Parsifal i min blogartikel om det her.

Vil du vide mere om en rejse til Amalfikysten?

Så besøg vores side om rejser til Amalfikysten her eller ring til os på 33151313 eller skriv en forespørgsel til os her.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere