Amalfikysten, som den var engang

Udsigten fra Hotel Parsifal er eventyrlig
Udsigten fra Hotel Parsifal er eventyrlig

Drømmer du om at opleve Amalfikysten, som den var engang? Her tænker jeg på dengang asfaltvejene endnu ikke var opfundet, hvor begrebet turisme ikke eksisterede og hvor fiskerne trak deres småbåde op på land efter dagens fangst. Dengang, hvor al færdsel foregik til fods eller med æsel på de udfordrende trappestier, som stadig forbinder Amalfikystens mange småbyer, og hvor du kunne møde hyrderne med deres får og de berømte guldaldermalere næsten overalt.

Din sunde fornuft vil sikkert sige dig, at det er mindst 150 år for sent, og du har naturligvis ret – og dog, for jeg er helt sikker på, at jeg kender lige præcist det sted, hvor dine drømme kan gå i opfyldelse.

En eventyrverden

Første gang jeg selv trådte ind ad porten til det lille, hyggelige Hotel Parsifal i byen Ravello, ændrede mit liv sig for altid. Det mere end 20 år siden, og jeg har aldrig glemt den følelse, det var, at træde ind i denne eventyrverden, hvor tiden havde stået stille i mange, mange år.

At træde ind i Hotel Parsifal er som at træde ind i en tidslomme…
Hotel Parsifal set fra gaden
Der er masser af blomster i Hotel Parsifals gamle klostergård; men de er i skarp konkurrence med den evigt betagende udsigt..
Et af de dejlige værelser på Hotel Parsifal
Et af de kun 17 værelser på Hotel Parsifal

Hotel Parsifal er nemlig indrettet i et gammelt kloster, hvis historie går helt tilbage til 1288, og ikke meget er ændret siden da. Udsigten over Amalfikysten fra den gamle klostergård vil med garanti få dig til at tabe både næse og mund, og når du sidder på den lille terrasse under stjernerne og nyder din middag til cikadernes sang, bliver det ikke meget bedre.

I Krøyers fodspor

Skulle du få lyst til at forlade den hyggelige hule under dit ophold, er der et utal af muligheder for at gå i guldaldermalernes fodspor, og for at opleve Amalfikysten, som den var engang.

Går du op ad vejen, kommer du til de imponerende paladser, som i dag er indrettet til 5-stjernede hoteller. Det var netop her maleren Krøyer boede på sin bryllupsrejse med Marie i 1890, og de mere end 30 malerier som han nåede at frembringe, hænger i dag på de danske kunstmuseer. Prøv at gå en tur ned til landsbyen Torrello eller til den lille fiskerby Atrani, så vil du med garanti kunne genkende nogle af Krøyers motiver.

Atrani er én af Amalfikystens skjulte perler
Atrani er én af Amalfikystens skjulte perler

Et køligt glas vin på torvet

Går du den modsatte vej op i den gamle bydel Lacco, møder du hurtigt hyrderne med deres geder og får, men også de muldyr som fortsat transporterer byggematerialer rundt i området, der hvor asfalten endnu ikke har gjort sit indtog.

I nabobyerne Scala og Pontone kan du sidde på byens torv og få et køligt glas vin, mens byens ældste får deres daglige slag kort, og børnene spiller fodbold. Ja og sådan kunne jeg blive ved, for på trods af, at Amalfikysten i dag er et af de mest populære turistområder i hele Italien, så er der stadig mange muligheder for at opleve den smukke kyststrækning, som den var engang.

Lokale i snak på et torv i Ravello
Lokale i snak på et torv i Ravello

Vil du vide mere om hotel Parsifal?

Så besøg vores side om hotellet her og læs om stedets priser, faciliteter og anmeldelser og meget mere. Du kan også ringe til vores kontor og tale med Lone om hotellet på 33151313 eller skrive en forespørgsel til os her.

Om ugens feriebolig

Hver uge sætter vi fokus på en af Escapeaways mange ferieboliger her på bloggen og lader en af vores kolleger, der har et indgående kendskab til den, argumentere for, hvorfor lige netop den feriebolig ville være et godt valg, hvis du skal på ferie i Italien.
Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere