Amalfikystens skjulte perle

Atrani
Atrani ligger nemlig gemt i en lille bugt, og da trafikken passerer uden for byens centrum, misser man let denne perle. Foto: Louise Laurenius ©

Midt mellem de velbesøgte byer Amalfi og Maiori finder du det, som så mange søger, men sjældent finder: et updaget lille fiskerleje, hvor livet går sin stille og rolige gang, og hvor man på gaden hurtigt bliver dus med lokalbefolkningen.

Mange besøgende på Amalfikysten har ubemærket kørt gennem Atrani på vej til mere kendte byer som Amalfi, Ravello og Positano. Atrani ligger nemlig gemt i en lille bugt, og da trafikken passerer uden for byens centrum, misser man let denne perle. Uanset om du vælger at rejse i bil eller med lokaltransport, er det nemt at komme hertil.

Få i pose og sæk

I Atrani kommer du ned i et helt andet gear og i tæt kontakt med lokalbefolkningen, samtidig med at afstanden til de mere klassiske seværdigheder på denne verdenskendte kyststrækning er ganske kort. Og hvad mener jeg så med “ganske kort”? Jo, for at komme til fx Amafi kan du såmænd godt lade bilen stå og blot gå ca. 15 minutter, mens der er ca. 3½ km til det hyggelige fiskeleje Minori, som via en fin strandpromenade er forbundet med den større søsterby Maiori. I Atrani kan du med andre ord både få i pose og sæk.

Torv i Atrani
Der findes mange hyggelige kroge i Atrani – som dette torv tæt på havet…
Atrani set fra havet
Atrani set fra havet

Man kan næsten ikke forestille sig, at man andre steder på Amalfikysten eller i hele Italien for den sags skyld kan vågne om morgenen, traske ned på gaden for at købe morgenmad på en café og dag efter dag støde ind i de samme lokale, som selv er på vej ned for at nyde morgenkaffen på en bar. Når du atter vender tilbage til lejligheden, søger du op på din skønne balkon og skuer ud over havet, hvor de lokale fiskere er i færd med at trække deres både op på land efter morgenfangsten.

Panoramisk udsigt og gode udflugtsmuligheder

Mens du betrager dette maleriske “sceneshow”, sidder du blot tilbage med et eneste problem: at skulle finde ud af hvor dagens udflugt skal gå hen. Byens ideelle beliggenhed skaber mange gode udflugtsmuligheder af kortere eller længere varighed. Den varierede kystlinje byder på mange panoramiske udsigter ud over det åbne hav fra dramatiske klippefremspring. På Amalfikysten kan du med fordel rejse med den lokale bustrafik og kombinere med skønne vandreture.

Trappe i Atrani
Trappe i Atrani. Foto: Louise Laurenius ©
Den smukke strand i Atrani
Den smukke strand i Atrani

Det kan have sine fordele at lade bilen stå, da parkeringsmulighederne langs kysten både er få og dyre. Atrani og Amalfikysten er ikke kun en oplagt sommerdestination; i september og oktober ligger temperaturen som oftest på den rigtige side af de 20 grader. Eller måske skulle du overveje at besøge kysten i forårsstemning i marts, når alle blomsterne står i fuldt flor?

I Atrani kan du udleve din italienske drøm og gøre din ferie til et skønt ophold uden forpligtelser og tidspunkter, som skal overholdes. I Atrani er mulighederne for en fantastisk oplevelse mange og forhindringerne vældigt få.

Kunne du tænke dig at vide mere om Atrani?

Så kan du læse mere om byen, samt se ferieboliger og hoteller i byen her.

Du bør også læse min kollega Louises artikel om hendes oplevelser i Atrani her.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere