Autentisk og livlig tidslomme kun 1½ times kørsel fra Rom

Byen Santo Stefano di Sessanio, hvor du finder Sextantio Albergo Diffuso...

Mange søger det autentiske, når de rejser. Omgivelserne og lokalsamfundet skal helst være ægte og originale – det giver nemlig en fornemmelse af at komme ind under huden på fremmede kulturer og ikke mindst en indsigt i de selvsamme kulturer.

Kravet om komfort

Paradokset opstår, når man samtidig helst ikke vil gå på kompromis med krav til komfort og faciliteter – for vi søger autenciteten og ægtheden, men det må for enhver pris ikke blive tarveligt. Der skal investeres ordentligt i vores ferier, som vi har gjort os fortjent til og som vi ikke vil sætte over styr. Hvordan finder man så denne balance mellem at leve side om side med den fremmede kultur uden at give afkald på standarden?

Mange steder i Italien har man forstået dette ønske fra besøgende og turister, og man har derfor i mange byer taget initiativ til denne nye hoteltype Albergo Diffuso, som betyder at værelserne ligger spredt rundt om i byen i originale bygninger i stedet for at ligge samlet i en ejendom opført til formålet. Du bor altså side om side med Sig. & Sig.ra Rossi i den gamle bydel.

Værelse på Sextantio Albergo Diffuso
Værelse på Sextantio Albergo Diffuso

Autencitet for alle pengene

Et af de mest fremtrædende og vellykkede eksempler på et albergo diffuso er i Italiens naturskønne og autentiske region Abruzzo (tæt på Rom). Her i den skønneste lille landsby Santo Stefano di Sessanio har man taget opgaven alvorligt og skabt autencitet for alle pengene med bevaringsprojektet Sextantio Albergo Diffuso. Her har man restaureret en række middelalderejendomme med nænsom hånd for at genskabe bygningernes indvendige og udvendige fremtoning, som på det tidspunkt, hvor de så dagens lys for første gang. Der er en særlig sjæl i værelserne, hvor møbler og tekstiler er skaffet fra lokale egne og man har bevaret værelsernes originalitet som fx sod ved kaminen, skavanker i stengulvene og håndvævede sengetæpper. Få en original, ægte og autentisk oplevelse.

Restauranten på Sextantio Albergo Diffuso
Restauranten på Sextantio Albergo Diffuso

Vil du vide mere om Sextantio Albergo Diffuso?

Hvis du vil vide mere om Sextantio Albergo Diffuso, så kan du blandt andet læse om stedets faciliteter, priser og anmeldelser her. Du kan også vælge at ringe til os på 33151313 og tale med én af vores eksperter eller skrive til os her.

Om ugens feriebolig

Hver uge sætter vi fokus på en af Escapeaways mange ferieboliger her på bloggen og lader en af vores kolleger, der har et indgående kendskab til den, argumentere for, hvorfor lige netop den feriebolig ville være et godt valg, hvis du skal på ferie i Italien.
Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere