Balsam for kroppen – wellness i Italien

Wellness på Maison Tissiere
Wellness på Maison Tissiere

I dagens Danmark, hvor flere og flere af os bukker under for stress, bruges vores ferie tit og ofte på netop at komme ned i gear. For nogle af os sker der dog det, at den ferie, som vi vælger, faktisk ikke lader os koble af, men ofte øger vores stressniveau. Vi skal med andre ord nå så meget som muligt, når vi er på ferie. Vi skal opleve samtidig med, at vi også skal nå bare at ligge ved poolen og så videre. Der er som udgangspunkt ikke noget galt med at holde ferie på den måde, som vi er vant til, men måske ville det være en god idé også at sætte tid af til en ferie med ét hovedformål – velvære! – både krop og sjæl ville sætte pris på det.

Inden jeg præsenterer Italiens muligheder for velvære, kunne det måske være interessant at se nærmere på selve begrebet velvære. Den umiddelbare definition på begrebet er at være/føle sig vel. Og hvordan opnår du så denne tilstand af velbefindende? I nutidens samfund, hvor vi med alle hverdagens pligter som familie og job ofte glemmer at sætte tid af til os selv, ender flere af os med at bukke under for stress. Vi når ikke at lægge mærke til vores krops signaler og i værste tilfælde ender vi i kortere eller længere sygdomsforløb. Inden dette sker, kan bare en forlænget weekend på et sted med wellness i centrum være med til at lade batterierne op og undgå disse symptomer.

Italien og velvære

Som Italienselskere ved vi, at Italien har en masse at byde på, når det kommer til livets glæder – et gæstfrit folk, masser af kultur, gastronomiske lækkerier og vine, der får ganen til at synge – og selvfølgelig kan du også i Italien finde steder, hvor velværen eller som italienerne kalder det benessere er i centrum. Det ville egentlig også være underligt, hvis det ikke fandtes, da Italien har en lang og stolt tradition, når det kommer til wellness, hvor specielt vand indgår.

Wellness med jacuzzi i Italien
Wellness med jacuzzi i Italien

Helt tilbage i Romertiden var de romerske bade, på italiensk terme, en stor del af datidens kultur. Badene blev ikke bare brugt til et sted, hvor man blev vasket, men blev blandt andet også brugt som barer, biblioteker og til sportsfaciliteter. I takt med, at man i private hjem fik egne badefaciliteter, ændredes brugen af termerne til primært at blive brugt til kulturelle arrangementer, som det også den dag i dag er tilfældet med Caracallas Termer i Rom. Det er stadigvæk muligt i dag at opleve termer i Italien, dog ikke i samme udstrækning som i Romertiden. Blandt andet er byen Montecantini Terme i Toscana og øen Ischia kendt for deres termer med udendørs kilder med helende egenskaber.

Vores bud på velvære i Italien

Det er dog ikke længere nok for den krævende ferieturist kun at nøjes med wellness af vandholdig art, da det er blevet mere og mere moderne med både solarium og ansigtsbehandlinger. Jeg har derfor valgt i denne blogartikel at fokusere på tre steder i tre forskellige regioner, som alle har det tilfælles, at de foruden at tilbyde forskellige former for wellness også kan give ferien et ekstra pift. Maison Tissiere i Aosta tilbyder vandreture i de skønne Alper, Hotel San Rocco i Piemonte tilbyder charme ved søbredden og Hotel Crowne Plaza i Lazio tilbyder kultur i overmåde centralt placeret i Rom.

Maison Tissiere i Antey Saint André (Aosta)
I Italiens nordvestligste hjørne ligger landets mindste region Aosta. Denne region er et sandt skiparadis om vinteren og huser et af Italiens mest kendte skiområder; Cervinia. Efter at have været dækket af sne i vinterperioden forvandler regionen sig om foråret og sommeren til et væld af smuk natur med frodige skove, rislende bække og de knejsende bjerge, som stadig har sne på toppen. Denne del af den italienske halvø er derfor ideel for den aktive rejsende, som ønsker enten at stå på ski om vinteren eller vandre i bjergene om sommeren.

Wellness i Maison Tissieres have
Der er fantastisk udsigt, når du slapper af i Maison Tissieres have

Tæt på Cervinia ligger landsbyen Antey Saint André med dens friske bjergluft i over 1.000 meters højde. Landsbyen har mange smukke udsigtspunkter, spisesteder og god stemning. Godt 300 meter fra byens gamle kirke ligger alpehotellet Maison Tissiere, som er det rigtige valg for den, som ønsker at nyde den friske bjergluft, bruge dagen på smukke vandreture og ikke mindst komme hjem om aftenen til et godt måltid mad og en tur i den indendørs swimmingpool. På Maison Tissiere serverer stedets egen restaurant lokale specialiteter (fx kastanjer og ost) og i hotellets wellnesscenter kan du foruden en tur i den indendørs swimmingpool også nyde et tyrkisk bad, få kroppen varmet igennem i saunaen eller nyde en massage (mod tillæg). Da Guja, som ejer stedet, er uddannet indretningsarkitekt, er wellnessområdet meget smagfuldt og stilrent indrettet med synlige stenvægge, eksklusive kurvemøbler og meget smukt mørkt træværk.

Læs mere om Maison Tissiere her.

Hotel San Rocco i Orta San Giulio (Piemonte)
Ligeledes i den nordlige del af Italien ligger regionen Piemonte. Denne regions varierede landskab byder fra nord til syd på mange forskelligartede oplevelser. I den sydlige del af regionen strækker vinmarkerne sig i det uendelige i det berømte vinområde Langhe, i den midterste del af regionen ligger storbyen Torino, og i den nordlige del findes store og små skovområder og Italiens største sø Maggioresøen og den noget mindre og mere ukendte Ortasø. Desuden er Piemonte den helt rigtige region for dem, som ønsker en ferie, hvor god vin og mad er i højsædet, da nogle af Italiens ypperste vine (såsom rødvinene Barolo og hvidvinen Roero Arneis) kommer fra dette område og koncentrationen af restauranter med Michelin-stjerner er den højeste i Italien.

Wellness på Hotel San Rocco
Wellness på Hotel San Rocco med en fantastisk udsigt til søen

I byen Orta San Giulio, som ligger lige ud til Ortasøen, finder du Hotel San Rocco, som man skal vælge, hvis feriens primære formål er afslapning og velvære. Hotellet er særdeles elegant og smagfuldt indrettet med stor vægt på design og sans for de små detaljer. Der findes en hyggelig pianobar og hotellets restaurant er meget anerkendt i lokalområdet og godt på vej til at få sin første Michelin-stjerne. Hotellet har også en stor udendørs swimmingpool lige ud til søen, og på tagterrassen findes en jacuzzi som med sit varme vand også kan nydes i de koldere måneder (mod tillæg). Herfra og fra tagterrassens hyggekrog med kurvemøbler er der panoramisk udsigt over søen og øen Isola di San Giulio. Endelig byder hotellet på sauna, solarium og ansigtsbehandlinger (mod tillæg). Ortasøens vand er det reneste søvand i Europa, så i de varme måneder kan en tur i søen bestemt anbefales.

Læs mere om Hotel San Rocco her.

Hotel Crowne Plaza i Rom (Lazio)
I det centrale Italien ligger regionen Lazio, som nok mest er kendt for Italiens hovedstad og hovedbyen Rom. Men regionen byder også på mange andre spændende oplevelser, såsom mange interessante levn fra Romertiden, smukke søer, skønne bjergrige områder og i den sydlige del af regionen også gode sandstrande. Jeg har her valgt at fokusere på det sted i Rom, hvor du skal bo, når du er træt og støvet kommer hjem fra en lang dag med sightseeing og bare trænger til at slappe fuldkommen af.

Wellness på hotel Crown Place
Hotel Crowne Plaza er ikke noget arkitektonisk mesterværk, men det byder på wellness for alle pengene midt inde i Rom…

Hotellet hedder Crowne Plaza og ligger ikke langt fra Peterskirken. Bygningen er ikke noget romersk mesterværk og det er da heller ikke på grund af hotellets charme, at du skal vælge det. Det skal du derimod, fordi der her på hotellet, tæt ved Peterskirken, ikke findes bare èn swimmingpool, men både en udendørs pool til de varme sommermåneder, og en indendørs pool til, når vejret ikke viser sig fra sin bedste side. Derudover kan du også nyde at slappe af i sauna, få et tyrkisk bad eller benytte dig af stedets fitness-rum. Hvis du efter en eftermiddag med afslapning synes, at det er for hårdt at gå ud at spise om aftenen, tilbyder hotellet mad i hele to restauranter. Hvis Roms pulserende liv alligevel trækker, kører der en gratis shuttlebus fra området ved Vatikanet til andre centrale dele af Rom (Pantheon, Piazza Navona) flere gange om dagen. Dette hotel er klart en afslapningsmæssig oase midt i storbyen, hvis det er lækre faciliteter og ikke autentisk romersk charme, du er ude efter.

Læs mere om Crowne Plaza Hotel i Rom her.

Du kan også læse vores populære artikel “Vin, velvære og fordybelse tæt på Gardasøen” her eller  vores spændende baggrundsartikel – “Alpe-paradis drevet af ildsjæl” – om Maison Tissiere her.

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere