Besøg det berømte Fiat 500 museum i Ligurien

Fiat 500
Fiat er mere end en bil i Italien; det er en slags kultur-klenodie - her i byen Matera

I den vestlige del af Ligurien ligger et museum, du skal besøge, hvis du har en særlig passion for den lille Fiat 500. Museet har til huse i den lille by Garlenda i Italiens Fiat 500 klublokaler!

Museet, der også hedder “Museo Multimediale della 500 Dante Giacosa” tilbyder en dyb indsigt ikke kun i den lille bils historie, men også i bilens designer Dante Giacosas historie. Her kan du følge udviklingen af bilen, der satte Italien på 4 hjul, og som gjorde bilkørsel tilgængelig for den brede skare.

Film og billeder

På museet er der mulighed for at se små film og billeder af de første Fiat 500’er og følge udviklingen af myten, som stadig i dag er et meget populært transportmiddel. I udstillingsområdet kan du opleve, hvordan et gammelt værksted så ud og hvilket værktøj og reservedele, man gennem tiden har brugt til Fiat 500’en.

Gul Fiat 500
En sjælden gul Fiat 500

Køresimulator

I museets køresimulator kan du få oplevelsen af at køre i en Fiat 500 og i baren, der er indrettet i 60’er stil kan du købe billeder, bøger, tasker, postkort og små modelbiler, der alle har reference til hele Italiens Fiat 500.

Rejser til Ligurien

Hos In-Italia Rejser er vi ikke specialister i biler, men i håndplukkede ferieboliger og hoteller i hele Italien – og i Ligurien tilbyder vi mere end 200 hoteller og ferieboliger, ja, og også udvalgte villaer, hvis du hellere vil bo i “eget” hus på din ferie.

Se alle In-Italias rejser til Ligurien her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Lars

Hvor finder du Italiens bedste kager?

Er du i tvivl om, hvor du kan finde de bedste kager...
Læs mere