Kombinér badeferie i Lazio-regionen med én af Italiens mest særprægede byer

Sabaudia
Sabaudia er omgivet af skønne strande ved Middelhavet og kan således kombineres med en badeferie...

Besøg Sabaudia syd for Rom – en ung by i naturskønne omgivelser, der så dagens lys for første gang i 1934 under fascismens storhedstid og kombiner dette besøg med en badeferie i Lazio-regionen.

Under fascismen (1921-43) så mange nye byer dagens lys i det sydlige Lazio. Ofte skød byerne op på kort tid, og håndværkerne og entreprenørerne arbejdede nat og dag. Bygningsarkitekturen er præget af firkantede og monumentale konstruktioner. De mange detaljer og ornamenteringer, som man finder i barokken, eksisterer ikke i fascismens byggerier: her skulle det være rationelt og funktionelt.

Sabaudia
Sabaudia har et særpræget, arkitektonisk udtryk præget af firkantede og monumentale bygninger

Sabaudia er et godt eksempel på en af disse fascistiske byer. Mange vil hævde, at byen ikke er specielt charmerende eller hyggelig, da den ikke minder om alle de andre karakteristiske middelalderbyer i Italien. Men netop derfor er byen interessant. Fire andre eksempler inden for samme genre er Pontinia, Aprilia, Littoria og Pomezia.

Byen har ud over sit særprægede, arkitektoniske udtryk en enestående beliggenhed midt i et naturalistisk centrum. Byen er omgivet af Nationalparken Circeo med flotte spejlblanke søer og fine sandstrande ud til Middelhavet. Nationalparken kulminerer med Circeo-bjerget – en imponerende pynt på 541 m med udsigt til øen Ponza. Inden for 15-20 km kan man besøge de hyggelige historiske kystbyer San Felice Circeo og Terracina eller lidt længere til vidunderet Sperlonga. Endelig ligger Rom med sine uvurderlige kulturskatte blot 100 km væk.

Læs min kollega Maries artikel om vidunderet Sperlonga her.

Vil du vide mere om Sabaudia?

Så læs med på denne side om Sabaudia, hvor vi også præsenterer kort over området, udflugtsmuligheder og vores ferieboliger og hoteller i byen og området omkring den.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere