Besøg Manarola – Liguriens sanselegeplads

Manarola - En af de fem byer i Cinque Terre i Ligurien
Manarola - En af de fem byer i Cinque Terre i Ligurien

Navnet på fiskerlejet Manarola i Le Cinque Terre Nationalpark føles helt onomatopoietisk – hvilket betyder et lydmalende ord, som får én til at visualisere byen blot ved at smage på navnet. Jeg besøger i denne artikel Manarola, som er en sand sanselegeplads.

At udfordre sanserne

De fleste kan sikkert blive enige om, at vi generelt tager på ferie for at opleve fremmede kulturer, slappe af, nyde solen, spise godt eller bare mærke, at vi er i live. Det handler ofte om at udfordre sanserne og vende tilbage til ens udgangspunkt med fornyet energi og huskværdige minder. Derfor har jeg her valgt at anbefale en destination, som taler til vores fem sanser, omend ikke den sjette.

Havnen i Manarola
Havnen i Manarola

At se

Når øjet dyrker Manarolas farvemættede husfacader, vender mundvigene automatisk opad som en vandretliggende halvmåne. Det organiserede virvar af pastelfarver går godt i spænd med byens ydre rammer – havet og bjergene.

At høre

Hvad enten du befinder dig ved den lille havn i Manarola eller du begiver dig til at vandre til en af nabobyerne Corniglia eller Riomaggiore, kan du høre havets susen og brusen i ørerne. På byens livlige hovedgade Via Discovolo høres italienske røster i sprogforvirrende sammenblanding med turister fra hele verden. Endelig er her ingen biler til at inficere idyllen og de velskabte rammer.

At føle

Med havet som nabo mærker du den friske havluft i hår og kinder, og måske vil du mærke en varm fornemmelse i kroppen, når du går på Kærlighedsstien (via dell’Amore) mellem Manarola og Riomaggiore.

Manarola med omkringliggende bjerge
Byen og de omkringliggende grønne skrænter klæder hinanden godt

At lugte

I Manarola pulserer luften af usædvanlig sødme. Duftenuancerne, som kan sætte sig fast i næsen, omfatter den lune havbrise, som mikser sig med duften af modne druer på vin-terrasserne og citrusplanternes syrlige udmeldinger.

At smage

Ligurien er en langstrakt kystregion, hvorfor havets vidundere fylder meget i det liguriske køkken – også i Manarola. Her lokker mange små restauranter med friskfanget fisk og skaldyr.

Læs meget mere om Manarola her.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere