Bo elegant i første række ved Maggioresøen

Elegance og søudsigt på samme tid venter dig på Hotel Cannobio...

Jeg taler ofte med gæster, der gerne vil bo midt i en hyggelig by, hvor både restauranter, butikker og det ugentlige marked er lige om hjørnet, og allerhelst med direkte udsigt til vand. Samtidig orker de ikke larmen fra byens biler, hvilket kan være en svær kombination at få opfyldt. Og dog – i byen Cannobio, tæt ved Maggioresøen og grænsen til Schweiz, findes denne kombination faktisk!

Da jeg første gang besøgte byen i 2008, var jeg var på rundtur i det norditalienske for at besigtige nogle af vores hoteller og ferieboliger – og særlig ét hotel fik min opmærksomhed, da jeg ankom på en varm aprildag og parkerede bilen oppe på kystvejen for at spadsere ned til centrum; det elegante Hotel Cannobio.

Hotel Cannobio
Hall´en på Hotel Cannobio kan måske få dig til at føle dig helt adelig for en stund..

Uforstyrret byferie

Mange andre havde åbenbart gjort det samme, for der var næsten ingen biler at se nede i byen. Jeg fandt hurtigt ud af, at selve centrum ligger i en miljøzone, hvilket betyder, at man ikke må køre herned i bil, medmindre man bor her fast eller har en særlig tilladelse hertil. I den gamle bydel er bilkørsel af enhver art forbudt året rundt, mens det på søpromenaden kun gælder for sommerperioden, hvor turistmængden er størst. Disse tiltag bevirker, at man på én gang kan holde sin ferie i en by og undgå at blive forstyrret af massiv bilstøj, hvilket hilses velkommen – ikke blot af turister, men bestemt også af byens lokale!

Det første syn, der mødte mig på den stemningsfulde søpromenade – ud over en panoramisk udsigt til sø og bjerge – var en meget smuk, nærmest svensk-rød bygning med de fineste hvide palævinduer og nymalede gråblå skodder. På facaden var der smukke hvide blomster i samtlige altankasser, og alle møbler udendørs var lavet af træ eller kurveflet. Her havde man vist aldrig lyttet til påstandene om, hvor praktiske plastichavemøbler er, hvilket også ville have været fuldstændig fejlplaceret i dette elegante univers! Bygningen skilte sig meget ud fra byens andre huse, som ellers også var yderst charmerende.

Hotel Cannobio
Alle værelser på Hotel Cannobio har udsigt til den smukke sø

Elegance og smagfuldhed

Da jeg var kommet indenfor i hotel Cannobio, bemærkede jeg, at receptionen og samtlige værelser – der alle har udsigt til søen – er smagfuldt og elegant indrettet med fine gamle møbler og stilfulde tapeter og gardiner i varme nuancer, der selvfølgelig er valgt med stor omhu, så alt matcher i farverne. Jeg følte mig som en adelig person fra en svunden tid i disse udsøgte rammer, bortset fra at alle moderne bekvemmeligheder selvfølgelig er til stede. Måske var denne følelse ikke helt ved siden af, for det siges faktisk, at den italienske komponist Giuseppe Verdi (også) lod sig fange af den magiske charme på Hotel Cannobio!

Perfekt til en romantisk ferie

Selvom børn er velkomne her, er hotellet nok bedre egnet til en voksenferie. Hvis du eksempelvis er på udkig efter en romantisk parferie, er denne perle det helt rigtige valg. Besøger du hotellet i sommerperioden, hvor søpromenaden er bilfri og omdannet til fodgængerområde, er det dig altid tilladt at køre ned til hotellet for at læsse din bagage af uden først at have en tilladelse.

Hotel Cannobio
Værelserne er stilfuldt indrettede og egner sig blandt andet til en romantisk parferie…

Få skridt herfra ligger den gamle bydel med dens smalle stræder, restauranter, barer, butikker, det ugentlige marked, der foregår om søndagen hele året rundt, samt turbådene, der sejler til nogle af søens andre kystbyer.

Ja, kombinationen af bystemning, rolige omgivelser, panoramisk søudsigt, samt elegante og hyggelige værelser findes altså – og tilmed kun 92 km fra Milano Malpensa lufthavn og i overkommelig køreafstand fra Skandinavien!

Spørgsmål om Hotel Cannobio?

Hvis du har spørgsmål om Hotel Cannobio, kan du ringe til os på 33151313 eller skrive til os her. Du kan også læse meget mere om hotellet på vores side om Hotel Cannobio, der rummer priser, anmeldelser, billeder og beskrivelser af faciliteter m.m.

Om ugens feriebolig

Hver uge sætter vi fokus på en af Escapeaways mange ferieboliger her på bloggen og lader en af vores kolleger, der har et indgående kendskab til den, argumentere for, hvorfor lige netop den feriebolig ville være et godt valg, hvis du skal på ferie i Italien.
Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere