Brød og tulipaner – få tips om italienske film

Markuspladsen i morgentågen
Filmen Brød og Tulipaner udspiller sig til dels i Venedig - her Markuspladsen henlagt i morgentåge...

Kunne du tænke dig lidt kulturel inspiration, inden du tager på ferie i Italien? Hvad så med at varme op med et par af de mange gode italienske film fra den altid rige italienske filmproduktion?

Jeg giver dig her et par tips om to populære italienske film, som hjemsøgte de italienske og internationale biografer i begyndelsen af dette årtusinde og som stadig er seværdige idag.

Brød og tulipaner

Pane e tulipani (Brød og tulipaner) fra år 2000, instrueret af Silvio Soldino, er en smuk og enkel film, der – som det ofte er tilfældet med italienske film – indeholder en masse humor. Den handler om den undertrykte og altopofrende husmor, Rosalba, der bliver glemt af turistbussen på en rasteplads på vej hjem fra den årlige tur med familien.

Herefter beslutter hun at tage på et eventyr, som bringer hende til Venedig og som til sidst gør op med hendes fortid. Det er en film, der handler om frigørelse og forelskelse – og om italiensk mentalitet i et macho-domineret samfund.

Læs mere om filmen her

Tigeren og sneen

La tigre e la neve (Tigeren og sneen) fra år 2005, af den kendte italienske skuespiller, komiker og filminstruktør Roberto Benigni, handler om Attilio, der er professor i poesi.

Attilio er skilt, men skilsmissen har ikke fjernet hans tro på, at han igen kan opleve den store, romantiske kærlighed. Han er nemlig blevet smaskforelsket i den vidunderlige Vittoria, og da han hører, at hun er blevet alvorligt såret under et besøg i Irak, må han derhen. Attilio tager til Bagdad for at redde hende.

Læs mere om filmen her

Kunne du tænke dig at modtage flere tips om italiensk kultur?

- så tryk her og tilmeld dig vores nyhedsbrev, der også indeholder masser af rejsetips til din ferie i Italien
Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere