Byen, hvor Italien møder Spanien

Udsigt over Alghero fra stranden Maria Pia
Udsigt over Alghero fra stranden Maria Pia

I denne artikel vi jeg tage dig med til den smukke by med de mange facetter, som undertiden omtales som “Italiens lille Barcelona” – nemlig Alghero på Sardiniens vestkyst. Her kan du nyde havet og dets lange sandstrande, det store havneområde og restauranterne. Dette gør Alghero til et interessant feriemål for både børnefamilier, og de, som ønsker at kombinere en ferie ved havet med en by, der har rigtig meget at byde på.

Noget for enhver smag

Alghero har noget for enhver smag og aldersgruppe. I gåafstand (ca. 10 minutter) fra det historiske centrum findes en herlig lang sandstrand, hvor du kan bade og sole dig på de varme dage, og på havnepromenaden kan solnedgangen nydes fra en af de mange cafeer eller barer. Ønsker du en dag bare at drysse rundt i de smalle gader og mærke stemningen af byliv og folkemylder, er der også et varieret udbud af forretninger i det historiske centrum, hvis lysten til at shoppe skulle melde sig.

Alghero
Alghero er den perfekte kombination af by, strand og historie, hvilket du kan opleve på gåture langs byens kyststrækning
Udsigt over Alghero fra Maria Pia stranden
Udsigt over Alghero fra Maria Pia-stranden

Spændende gastronomi og gode udflugtsmuligheder

Alghero byder også på et væld af fremragende restauranter med et varieret køkken – prøv for eksempel nogle af de mange traditionelle retter, der kendetegner Sardinien, og som er med til at gøre øen til et populært rejsemål.

Få her vores populære opskrift på catalansk hummersalat fra Alghero

Hvis du foretrækker en mere aktiv ferie, kan jeg anbefale en tur til Le Grotte du Nettuno, som er opkaldt efter den romerske havgud Neptun. Hulerne ligger omkring 24 km uden for Alghero og kan nås med en af bådene, der afgår dagligt fra havnen i Alghero. Eller hvorfor ikke tage på en heldagsudflugt igennem det smukke sardiske landskab med det historiske damptog Trenino Verde (“det lille grønne tog”)?

Alghero centrum
Alghero har et smukt centrum med en rig historie; engang var det under catalansk styre…
Algheros borgmur fraa middelalderen
Algheros borgmur fra middelalderen
Lystbådehavnen med Algheros gamle bygninger i baggrunden
Lystbådehavnen med Algheros gamle bygninger i baggrunden

Tæt på lufthavnen

Det er ganske nemt at komme fra lufthavnen til byen, da afstanden kun er nogle få kilometer. Du kan vælge at bo lige uden for bykernen med mulighed for privat strand og pool og så tage en tur ind til centrum for at opleve det pulserende byliv. Du kan også gøre det omvendt, nemlig at bo i hjertet af centrum og så tage på de udflugter uden for byen, som definitivt bør opleves.

Vil du vide mere om Alghero?

Hvis du vil vide mere om Alghero, kan du læse mere om byen – og blandt andet søge hoteller, ferieboliger og udflugtsmuligheder – her.

Du kan også se alle vores hoteller og ferieboliger på Sardinien her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere