Carpaccio di bresaola radicchio e noci – vinterlig carpaccio

radicchio
Carpaccio di Bresaola i en vinterversion med valnødder og den bitre italienske radicchio-salat

Carpaccio di Bresaola har mange ansigter og anses almindeligvis for at være en klassisk sommerret, serveret på en bund af sprød rucolasalat. Som jeg serverer den her, er der tale om en vinterversion med valnødder og den bitre italienske radicchio-salat, der lægger sig solidt op ad månederne fra november til marts, hvor man finder radicchio i handlen i Italien og valnødderne er høstede.

Her er mine råd og tips om, hvordan du kan tilberede den lækre ret. God fornøjelse!

Fakta:
Tilberedning: 20 minutter
Antal personer: 2

Ingredienser:

  • 200 g bresaola
  • 1 hoved rød radicchio-salat – alternativt kan man anvende julesalat
  • 2 spsk god ekstra jomfru olivenolie
  • Saften af en ½ citron
  • Salt og peber
  • 4 valnødder

FIF: Hvis du ikke er pjattet med den meget bitre smag fra radicchio-salaten, kan du med fordel lægge salathovedet i vand med sukker en times tid før brug, da det mildner salaten, eller lede efter den noget mildere variant kaldet radicchio Treviso der er aflang i formen modsat almindelig radicchios runde hovedform.

Tilberedning:
Fordel bresaola-skiverne jævnt på en rigeligt stor serveringstallerken. Bland en dressing af olivenolien, citronsaften og salt, og pensl den på bresaola-skiverne med en madpensel eller brug fingrene, hvis du ikke har en pensel ved hånden. Kværn en smule peber hen over kødet.

Skær radicchio-salaten i små mundrette stykker på 3-4 cm, vask salaten, og kør den gennem en salatslynge eller ryst den fri for vand i et rent viskestykke.

Knæk nødderne og bræk dem i mindre stykker.
Anret radicchio-salaten ovenpå bresaola-skiverne, og drys derefter valnøddestykkerne ovenpå. Carpaccio gør sig elegant som forret med lidt brød på sidetallerkenen.

Vin:
Server din carpaccio med et lifligt glas Roero Arneis-hvidvin til:
Allan Hedstrøm fra Hedstrøm Vinimport anbefaler, at du drikker Villa Cornarea’s hvidvin Roero Arneis til din carpaccio.

Med sin charmerende sødme, diskrete syre og lette mineralitet er det en hvidvin, som går fortrinligt til retter som denne, der er lidt krævende i både struktur, sødme og syre.

Vinen dufter af en frisk, kølig sommermorgen – således har en kunde meget præcist udtalt. Næsen er kompleks og har en sødlig tone af friske modne pærer. Smagen er lang og i god balance. Man kan få tanker i retning af let syltede frugter – primært de føromtalte pærer. Smagen er kompleks og på trods af, at den er drikkeklar, så fornemmer man, at den kan ligge og udvikle yderligere mineralitet de næste 3-5 år.

År: 2009
Drue: Arneis
Område: Piemonte, Alba, Canale
Alkoholprocent: 12,5 %
Serverings temperatur: ca. 12 grader.

Skrevet af
Mere af Mamma Luisa

Har du smagt ligurisk citrontærte?

I rækken af besøg hos In-Italias samarbejdspartnere i Italien lagde jeg vejen...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *