Colosseum bliver del af arkæologisk park

Colosseum
Colosseum bliver del af en ny arkæologisk park i den italienske hovedstad sammen med et par andre store romerske seværdigheder

Colosseum bliver – sammen med tre andre store historiske seværdigheder i RomForum Romanum, Domus Aurea og Palantinerhøjen – en del af en ny arkæologisk park, der i alt vil dække et 192 hektarer stort område i den italienske hovedstad.

Planen om at gøre Colosseum og de tre andre store antikke seværdigheder i Rom til en del af den samme administrative enhed gennem oprettelsen af en arkæologisk park har længe været på bordet hos det italienske ministerium for kulturelle aktiviter, kulturel arv og turisme (Ministero dei beni e delle attività culturali e del turismo), men planerne løb siden ind i modstand fra Roms borgmester, Virginia Raggi, og Roms byråd, der i begyndelsen af juni førte en retssag mod ministeriets nye projekt ved Lazios regionale domstol, Tribunale Amministrativo regionale del Lazio.

Colosseum
Colosseum set indefra
Forum Romanum - restaureret statue
Restaureret statue i Forum Romanum; én anden af de seværdigheder, der bliver en del af den nye arkæologiske park
Forum Romanum
Forum Romanums berømte ruiner

Ved den lejlighed gav den regionale domstol borgmester Raggi og det romerske byråd medhold i deres sag mod det italienske ministerium, men igår kunne ministeriet så meddele, at Italiens statsråd, Consiglio di Stato, har ugyldiggjort den regionale domstols dom, hvorved der er skabt fri bane for kulturminister Dario Franceschinis og hans ministeriums nye arkæologiske park.

Del af statslig reform

Oprettelsen af ​​den nye arkæologiske park i Rom er et resultat af en statslig reform, der blev annonceret allerede i 2014, og som har til formål at gøre flere museumskomplekser i Italien autonome. Det berømte Uffizi kunstgalleri i Firenze er allerede blevet uafhængigt som en del af reformen og ifølge minister Franceschini har reformen allerede medført højere besøgstal og forbedringer af museets administrative strukturer.

Colosseum indvendigt
Colosseum er den mest berømte af de seværdigheder, der bliver en del af den nye arkæologiske park

Da du som rejsende i Rom allerede kan besøge Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen med en enkelt billet, vil du næppe opleve nogen øjeblikkelige ændringer, når reformen træder i kraft. Men ifølge Franceschini og hans ministerium vil man med tiden kunne opleve forbedret service ved de seværdigheder, der er omfattet af de nye reformer.

Rejser til Roms historiske seværdigheder

Er du ved at planlægge en ferie i Rom – og er du på udkig efter en håndplukket feriebolig i den italienske hovedstad? Så vælg mellem masser af håndplukkede ferieboliger i Rom her.

Du kan også læse mere om Colosseum her og om de vigtigste af Roms seværdigheder her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere