De italienske øer blandt verdens mest populære

Cefalu
Cefalù på Sixilien er ét af de mange smukke rejsemål på de italienske øer

Når der er afstemninger om de bedste ø-rejsemål i verden blandt læserne af diverse rejsemagasiner, ryger Sicilien ofte ind blandt de allermest populære destinationer. Men hvad er det Sicilien kan eller har, som de andre øer ikke kan leve helt op til?

Sicilien har lidt af det hele. Gode sandstrande, smukke bjerge, masser af myter og mafialegender, en lang og dramatisk historie med invasioner og vulkanudbrud, en stærk kultur og et siciliansk køkken, der er verdensberømt. Og så er der naturligvis klimaet og de mange smukke byer, der er meget forskellige i deres islæt. Øen appellerer med andre ord til alle typer rejsende, og det er måske i virkeligheden her øens styrke ligger.

På de selvsamme lister over læsernes favorit-øer i verden kommer et par andre italienske øer ofte ind på top 20 listen, som f.eks. Sardinien og Capri, hvilket er godt gået, når man tænker på alle de herlige øer, verden nu en gang rummer.

Capri
Capri er én af de smukkeste perler i Det Tyrrhenske Hav

Sardinien er især populær p.g.a. af sine hvide bounty-strande og den smukke ø Capri (i regionen Campania), der blandt andet skylder vores egen H.C. Andersen sin første berømmelse, har i sommermånederne godt 6.000 besøgende dagligt.

Har du spørgsmål vedrørende en ferie på de italienske øer?

Så er du meget velkommen til at ringe til os på 33151313 eller skrive til os her.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere