Deletjenester for biler blomstrer i Italien

Bildeling i Italien er på vej frem, siger en ny rapport fra det italienske Institut for Samkørsel
Bildeling i Italien er på vej frem, siger en ny rapport fra det italienske Institut for Samkørsel

Ifølge en rapport fra det italienske Institut for Samkørsel, Osservatorio Nazionale Sharing Mobility, oplever deletjenester for biler – og andre køretøjer såsom cykler – en kraftig vækst i Italien i disse år.

Rapporten, der blev udgivet i forbindelse med afholdelsen af den første nationale konference for samkørsel på italiensk grund i slutningen af november måned, viser, at omkring 700.000 italienere gør brug af deletjenester af biler i 29 italienske byer og med 5764 delebiler i omløb.

Mest populære er deletjenesterne for biler i det nordlige Italien, hvor 21 af de i alt 29 byer med deletjenester for biler befinder sig, mens kun tre af byerne befinder sig i det centrale Italien og kun fem i det sydlige Italien. Rapporten viser også, at deletjenesterne koncentrerer sig i de italienske storbyer. Ifølge en opgørelse fra juli måned blev 34% af delebilerne således anvendt i byen Milano – som har 370.000 brugere tilmeldt – mens hovedstaden Rom stod for 26% af de delte biler og 220.000 tilmeldte brugere; de to storbyer står dermed tilsammen for hele 60% af alle delte biler i Italien. Efter Rom kommer Torino i Piemonte med 16% og Firenze i Toscana med 11% af alle italienske deletjenester for biler.

Den imponerende tagkonstruktion i galleriet Vittorio Emanuele II
Den imponerende tagkonstruktion i galleriet Vittorio Emanuele II i Milano; byen, der har flest brugere af deletjenester for biler i Italien
Udsigt ud over Rom
Udsigt ud over Rom; byen, der næst efter Milano står for flest deletjenester af biler i Italien

Rapporten fremhæver også, at Italien er det land i Europa, der har den største udbredelse af deletjenester for cykler med over 200 deltagende kommuner og 13770 delte cykler. Ligesom det er tilfældet med deletjenester for biler, er deletjenesterne for cykler mest udbredt i det nordlige Italien, der står for 64% af deletjenesterne, mens det centrale Italien står for 14% og det sydlige Italien står for 22%.

På trods af den store vækst i deletjenester for diverse transportmidler er det dog stadig den klassiske og velkendte biludlejning, der er mest udbredt i Italien. Således blev hele 6,5 millioner køretøjer udlejet i løbet af året 2015 på italiensk grund.

Du kan her læse mere om biludlejning i Italien.

Hvis du skulle få lyst til en rejse til Rom, kan du læse mere om vores hoteller og ferieboliger i byen her. 

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere