Den Italienske Riviera eller den nordlige Adriaterhavskyst?

Den karakterfulde klippe på stranden i Monterosso
Den karakterfulde klippe på stranden i Monterosso på den italienske riviera

Vil du på badeferie i det nordlige Italien og bo nær kysten med gode sandstrande, er der to områder du kan tage til: Rivieraen i Ligurien eller den nordlige Adriaterhavskyst. På begge kyststrækninger finder du alt, hvad der skal til for at opfylde den optimale familieferie. Du får dejlige sandstrande med liggestole og parasoller, boliger med pool, badebyer med restauranter og butikker, underholdning og et væld af sportsaktiviteter både til lands og til vands.

Når nu begge områder kan opfylde dit behov for badeferie, hvad gør så, at du skal vælge den ene strækning frem for den anden? Er det udbuddet af boliger, byernes charme, aktivitets-mulighederne i området, den gastronomiske oplevelse, landskabet eller strandene, der skal være den afgørende faktor?

Dette spørgsmål vil jeg forsøge at give dig et svar på i det følgende.

Derfor skal du holde din sommerferie på den nordlige Adriaterhavskyst

Den nordlige Adriaterhavskyst tiltrækker hvert år mange turister fra hele Europa og især fra de skandinaviske lande. Mange vælger netop dette område, da du får nogle af de bedste badestrande, samtidig med, at køreafstanden hertil i bil er overkommelig.

Lido di Jesolo
Stranden i Lido di Jesolo

Der findes flere byer på denne kyststrækning, hvor de mest populære af dem er Bibione, Lido di Jesolo og Lignano. Alle tre byer er typiske badebyer, der ligger ud til havet og har en meget bred sandstrand. Centrum er centreret om byens hovedgade, der typisk laves om til gågade om aftenen. Her finder du alt, hvad hjertet begærer inden for restauranter – ofte med et menukort på flere sprog, alt i butikker fra design tøj til plastik legetøj og ikke mindst underholdning i form af spillemaskiner og karruseller.

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Bibione

Man kan ikke sige at byerne på denne strækning er charmerende og autentiske, da du ikke finder et historisk middelaldercentrum, museum eller andre kulturelle udbud. Der hersker dog ingen tvivl om, at her er liv og glade dage, dog primært i sommerhalvåret. Din familie og du kommer derfor på ingen måde til at kede jer med alle de udbud, der tilbydes både i form af blandt andet sportsaktiviteter og underholdning.

Lignano
Badebyerne på Adriaterhavskysten byder på masser af aktiviteter for famlien, her ridning på stranden i Lignano

De kilometer-lange og brede sandstrande er et kapitel for sig. Her står liggestole og parasoller side om side i flere rækker op og ned ad stranden, og mens børnene plasker i vandet eller bygger sandslotte, kan du nyde en forfriskning fra din liggestol, hvis I da ikke finder på at deltage i en af den mange strandaktiviteter, der dagligt tilbydes. Der er ingen tvivl om, at dine børn vil elske dig for at holde jeres sommerferie her.

Badebyerne er “designet” til at kunne rumme mange besøgende. Boligformen er generelt ferieresidenser med pool og aktiviteter til både børn og voksne, der enten ligger lige i smørhullet af byen eller i lidt mere rolige omgivelser i udkanten af byen.

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Lido di Jesolo

Hvad kan den Italienske Riviera?

Mange vælger at kombinere en ferie i Toscana eller i Sydfrankrig med et ophold på Den Italienske Riviera, der strækker sig langs Middelhavet fra den franske grænse og ned til naboregionen Toscana.

Blomsterrivieraen i Ligurien
Blomsterrivieraen i Ligurien

Den Italienske Riviera er tillokkende på mange måder. Ikke nok med at de dejlige sandstrande indbyder til badeferie, så er her også flere gamle byer med et historisk centrum, hvilket kan være med til at dække et mere kulturelt præget behov på din ferie.

En del af Rivieraen kalder man også “Blomsterrivieraen”, hvilket kommer af, at der i Liguriens bagland dyrkes forskellige arter af blomster, som kan ses ved de mange store drivhuse, der ligger spredt i de grønne bakker. Netop det grønne bakkede landskab indbyder til dejlige udflugter i naturen. Så når du bor på Den Italienske Riviera har du mange naturoplevelser inden for kort rækkevidde.

Mens de små charmerende byer langs kysten med deres pastelfarvede huse indbyder til hygge og afslapning, ja så finder du mere leben i de byer, der med årene har udviklet sig til større badebyer.

Santa Margherita på den italienske riviera
Santa Margherita er én af de mange charmerende kystbyer på den italienske riviera, som både har gode bademuligheder og kulturelle tilbud. Foto: Louise Laurenius ©

Det er blandt andet byerne Pietra Ligure, Imperia og Alassio, som tiltrækker badegæster, både på grund af strandene, men også det handelsliv og udvalg af restauranter, som findes i byen.

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Pietra Ligure

Den del af kysten, som strækker sig fra Frankrig og til byen Genova, består udpræget af sandstrande af den ene eller anden karakter. Strandende bugter sig langs kystbredden og skifter udseende fra bugt til bugt, hvor den nogle steder er bred og lang, og andre steder smal og kort. Når man kommer om på den anden side af Genova ned mod Toscana, skifter landskabet udseende og her er størstedelen af strandene klippestrande, især i og omkring naturreservatet Cinque Terre.

Vernazza, Cinque Terre
Vernazza i Cinque Terre

I de større badebyer er udbuddet af ferielejligheder størst. Her bor du typisk på lidt mindre steder med adgang til pool og et udvalg af faciliteter. Du har også mulighed for at bo på hoteller med pension og mange steder kan du få familieværelser med plads til fire personer.

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Imperia

Hvorfor den ene kyst frem for den anden?

Drømmer du om badeferie for hele familien, hvor hele ferieaspektet er opfyldt inden for pool, strand, forlystelser og masser af underholdning, så får du hvad du drømmer om på den nordlige Adriaterhavskyst. Har du derimod et ønske om, at du på din ferie slapper af ved stranden, men også går på et hyggeligt lokalt marked og oplever den mere autentiske side af Italien, så er Den Italienske Riviera nok mere dig.

Har du spørgsmål om Den Italienske Riviera eller den nordlige Adriaterhavskyst?

- så ring til os på 33151313 eller skriv en forespørgsel til os ved at trykke her
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere