Den italienske vinhøst har sin tidligste begyndelse i et årti

Vinbonde i mark
Vinhøsten i Italien er begyndt tidligt i år...

Vinhøsten er allerede i fuld gang mange steder i Italien og har dermed haft sin tidligste start i et årti på grund af den usædvanlige varme og tørke, der i år har ramt landet.

Mens nogle vinproducenter allerede begyndte at høste deres vindruer på Sicilien i slutningen af ​​juli – hvilket er omkring 20 dage forud for den normale høsttid – så fejres den officielle begyndelse på den italienske høst normalt i den nordlige del af landet; og her blev de første chardonnaydruer plukket i Franciacorta i Brescia-provinsen nær Milano for en uges tid siden – hvilket er 10 dage tidligere end normalt.

Den største vinproduktion i verden

Den italienske landbrugslobby forventer, at den samlede italienske vinproduktion – der er den største i verden – vil ligge omkring 10 procent til 15 procent lavere end sidste år på grund af de usædvanlige vejrforhold, som i nogle områder ikke kun skyldes den ekstreme varme og tørke, men også tidlig blomstring i foråret, efterfulgt af sen frost og hagl.

Vinhøst på Sicilien
Vinhøsten begyndte allerede på Sicilien i slutningen af juli
Vinlandskab i den nordlige region Piemonte
Vinlandskab i den nordlige region Piemonte, hvor høsten officielt først begyndte i starten af august

Årets samlede produktion vil dog afhænge af vejrforholdene i de kommende par måneder, da vinhøsten normalt fortsætter helt indtil oktober – og i nogle tilfælde først begynder i løbet af september.

Håb om høj kvalitet

Samtidig med, at der er lave forventninger til den rent kvantitative side af årets vinproduktion, er der visse steder i Italien håb om, at den kvalitative side af produktionen vil være i top, f.eks. i Brescia-provinsen i Lombardiet, hvor de periodiske regnskyl i juni og juli, efterfulgt af intens varme, har skabt mere koncentreret sukkerindhold i druerne, hvilket er ideelt for vinproduktion.

Den megen varme og den manglende nedbør har også mindsket chancerne for opkomsten af en anden af naturens luner – nemlig sygdom i druerne – der normalt kan hærge en vinproducents nattesøvn.

Vinmark i Toscana
Vinmark i Toscana
Traditionel vinkælder
Traditionel vinkælder

Italiens vinsektor, der havde et salg på 10,5 mia. euros sidste år (2016) og beskæftiger ca. 1,3 mio. mennesker, er i øjeblikket én af ​​de mest produktive sektorer i en – ellers generelt kæmpende – italiensk økonomi.

Vingårdsferie i Italien

Har du lyst til at komme på en vingårdsferie i Italien? Så besøg denne side om vingårdsferie, hvor du også kan vælge mellem masser af fremragende agriturismo-hoteller i Italien.

Du kan også læse om Italiens vin i denne spændende vinguide til Italien.

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere