Shop ’til you drop – den ultimative shoppingguide til Milano

Shoppingmulighederne er store, og varehusene er mange, i Milano. Her findes noget for enhver smag.
Shoppingmulighederne er store, og varehusene er mange, i Milano. Her findes noget for enhver smag.

Milano er ikke bare Italiens økonomiske centrum; byen tilhører også – sammen med London, Paris og New York – “the big four”, det vil sige de fire byer, som anses for at være modens hovedstæder. Og det kan mærkes i byen. Milano er synonym med arven fra landets luksus-modehuse; Gucci, Fendi, Prada, Versace og Missoni – bare for at nævne nogle få – er legender, som endnu i dag inspirerer nye designere, og Milano ligger i front, når det gælder modeshows og modeevents.

Selv vi, som arbejder i en anden branche end lige netop modeindustrien, men samtidigt synes om at klæde os fint på og inspireres af de ledende modehuse, har meget at se frem til på en rejse til Milano. Shoppingmulighederne er uendelige, og uanset om du interesserer dig for high fashion, vintage eller helt almindelig mode, så findes der her noget for dig. Efter fire år i Milano har jeg relativt godt styr på byens forskellige shoppingområder. Jeg vil her give dig den ultimative shopping-guide, så du kan fokusere på pasform og pris – i stedet for at behøve at finde ud af, hvor du skal tage hen – næste gang shoppingturen går til Milano.

Luksusshopping

Hvis mode er Milanos livsnerve, så er Quadrilatero d’Oro definitivt byens pumpende hjerte. Beliggende præcist nord for den store katedral (Il Duomo) er dette område et sandt mekka for dig, der går efter luksusmærker og high-end designerbutikker. Områdets navn, Quadrilatero d’Oro, kan frit oversættes til “det gyldne kvadrat”, hvilket kommer fra det faktum, at området består af fire gader, som tilsammen skaber en firkant af uendelige shoppingmuligheder.

chloe milano
I modekvarteret “Quadrilatero d’Oro” ligger de store modehuses butikker side om side. Her Chloés butik på Via della Spiga.

Begynd din tur på Via Manzoni, hvis hovedattraktion er det syv etagers høje Armani-palads, som huser en luksusrestaurant på øverste etage, en natklub på stuetagen, en café, et hotel og…ja, naturligvis en tøjbutik.

Drej derefter til højre ind på Via della Spiga, som er én af Milanos hyggeligste gader – et godt tip er at bevæge dig ud på en tidlig morgenpromenade og at gøre Via della Spiga til en del af promenaden; den er bedst at opleve, inden byen er vakt til live op ad formiddagen. På Via della Spiga finder du blandt andet mærkerne Miu Miu, Prada, Dolce&Gabbana og Longchamps.

Derefter indrammes firkanten af Corso Venezia, som egentlig ikke har så mange luksusbutikker – derfor anbefaler jeg dig i stedet at dreje ned ad Via Gesù eller Via Sant’Andrea. På Corso Venezia ligger derimod Dolce&Gabbana Bar Martini – et samarbejde mellem modeikonet og spirituslegenden, og et unikt sted at tage en pause mellem besøgene i modebutikkerne i Milano. Prøv drinken St. Germain Spritz, mens du nyder atmosfæren i den hyggelige indre gård.

martini-bar
På Dolce&Gabbana Bar Martini kan du tage en pause i på shopping-turen og nyde en drink i den hyggelige indre gård.

Turen rundt i Quadrilatero d’Oro fuldendes ved at vandre ned ad hele Via Monte Napoleone  – gaden er fyldt med store, kendte modehuse: La Perla, Louis Vuitton, Bottega Veneta, Valentino, Versace og Christian Dior, for at nævne nogle af dem.

Shopping for os dødelige

Fortvivl ikke – du behøver ikke tage den store tegnebog med dig for at kunne shoppe løs på rejsen til Milano. Her findes masser af muligheder, når det gælder helt almindelig shopping.

Hvis du begynder ved Duomo´en, så er du tæt på tre af de primære shoppinggader i centrum. På Corso Vittorio Emanuele finder du de store kæder, som vi kender fra Danmark: H&M, Zara og Mango for eksempel. Men du finder også butikker i samme genre, som ikke er kendte eller almindelige i Danmark: Bershka, Massimo Dutti og Sisley (tøj), Intimissimi, Calzedonia og Oysho (undertøj), samt Kiko og Sephora (makeup). Det er også på Corso Vittorio Emanuele, du finder det store varehus La Rinascente, som lettest kan sammenlignes med Milanos svar på Magasin. Her har du syv etager fyldt med designertøj for mænd, kvinder og børn – og på terrassen på syvende etage kan du tage en pause på shopping-turen og nyde en god frokost, mens du beundrer udsigten over Duomo´en.

I modsat retning ligger Via Dante, gågaden, som siden leder frem til Castello Sforzesco og Parco Sempione (Milanos “Central Park”; en oase for dig, som behøver en pause fra storbylivet). På Via Dante finder du butikker, som Aldo og Marco (sko), Swarovski (smykker), Le Coq Sportif og Footlocker (sport). Ved enden af gaden, lige inden Castello Sforzesco, ligger Decathlon – en sportsbutik, hvor du kan finde alt fra nyt træningstøj til nye golfkøller – hvis bagagen altså tillader det.

Den tredje store shoppinggade med udgangspunkt fra Duomo´en hedder Via Torino. På den kan du promenere hele vejen ned til Porta Genova og området omkring kanalerne, som hedder Navigli (gaden skifter dog navn to gange, inden du når hele vejen frem: til Via C. Correnti og Corso Genova). På Via Torino finder du mange af kæderne, som du også finder på Corso Vittorio Emanuele, men også butikker som OVS, Pimkie, Pull&Bear, Dixie og Stradivarius (tøj), Nike Store, Treesse og AW LAB (sport), samt Victoria’s Secret og Lush (skønhedsprodukter – intet undertøj i den førstnævnte).

Hvis du vil vide mere om området Navigli, som du kommer frem til, når du har vandret til enden af Via Torino, så kan du læse min artikel om det her.

Og hvis du ikke har fået nok af mode og shopping efter at have besøgt disse tre gader, så kan du tjekke Corso Buenos Aires og Corso Vercelli for endnu flere tilbud.

Vintageshopping og alternative mærker

For dig, som er på jagt efter lidt mere alternative mærker, som du måske ikke lige finder derhjemme, skulle jeg mene, at Corso di Porta Ticinese er et godt udgangspunkt. Gaden, som fører forbi monumentet Le Colonne hele vejen ned till Piazza XXIV Maggio, flankeres af små butikker fyldt med tøj, boligudstyr – og sko. Faktisk forholder det sig sådan, at to af Milanos bedste skobutikker ligger her: Mauro Leone og Stiù.

skor
På Corso di Porta Ticinese ligger to af Milanos bedste skobutikker.

Hvis du godt kan lide vintageshopping, så er Corso di Porta Ticinese et godt udgangspunkt – ikke mindst fordi der på sidegaden Via Gian Giacomo Mora ligger hele tre vintagebutikker, som er et besøg værd. Den mest kendte af disse er Cavalli e Nastri, hvor modestylister fra de førende modemagasiner ofte slår et smut forbi for at finde en ny lille ting til den næste reportage.

Milano et paradis for foodies

Nu er det jo ikke alle, som er interesserede i mode og tøj – vi er mindst lige så mange (hvis ikke flere), som tager til Italien for at smage på landets fantastiske mad. Og man kan jo nyde maden andre steder end på restauranterne – jeg synes f.eks., at det er mindst lige så hyggeligt at besøge én af Milanos markedshaller, hvor jeg plejer at vandre rundt og indsnuse duften af smagfulde råvarer, produceret med sjæl og omtanke af alle landets producenter. I Eataly finder du alt! Kogebøger, buffalomozzarella, køkkenredskaber, kaffebarer, chokolade, friske grøntsager…

Du kan læse mere om oplevelserne på Eataly i Mikkels artikel om FICO Eataly World, der ligger ved Bologna. Det går nemlig godt for varehuset, der har åbnet mange afdelinger i både Italien og resten af verden. Du kan således også få en smag af Italien på rejser til for eksempel New York og Stockholm.

skinka
Pas på med at besøge en af Milanos markedshaller, når du er på besøg i byen – her finder du nemlig alt for mange gode muligheder for at købe gode delikatesser med hjem.

I Milano vil jeg i øvrigt også anbefale Eat’s, som ligger på stuetagen i varehuset Excelsior, samt Peck, som ligger på gaden Via Spadari, også kaldet Via del Gusto (“Smagens gade”); her kan du også finde flere små, hyggelige delikatessebutikker.

Outlets i og omkring Milano

Sidst, men ikke mindst, må jeg jo også nævne de mest kendte outlets, som ligger i og omkring Milano – hvor du kan gøre store fund, hvis du har det godt nok med, at det ikke lige er de seneste sæsoners modeller, du får fat i. Der findes to outlets, som er vældigt populære blandt milanesere, samt byens faste gæster, og det er Serravalle Designer Outlet, som ligger 90 km syd for Milano, på grænsen mellen regionerne Lombardiet, Piemonte og Ligurien. Den anden outlet hedder Fox Town og ligger i Lugano i Schweiz, cirka 60 km nord for Milano. Til begge disse outlets går der busser fra centrale holdesteder i Milano, så det er intet problem at tage derhen, selv om du har ladt bilen blive derhjemme.

Flere tips og råd om outlets i hele Italien finder du i min kollega Linos artikel her.

Selv i det centrale Milano findes der små skjulte outlets, hvor min personlige favorit er DMAG på Via Manzoni 44. Dér kan du finde mange guldklumper – hvis du er parat til at lede efter dem et stykke tid!

Vil du have flere tips og råd om shoppingmulighederne i Milano?

Da er du meget velkommen til at kontakte os. Vi hjælper gerne med at planlægge din ferie i Italiens modekapital.

Du kan også besøge vores side om Milano, hvor du kan se alle vores rejser til Milano, inklusiv alle vores ferieboliger og hoteller i byen.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere