Vidste du, at…

Sydtyrol
Selv om Italiens rigsmål er italiensk, er der stadig mange grænseområder, hvor der tales andre sprog af den brede del af befolkningen. F.eks. tales der tysk i Sydtyrols smukke landskaber....

…der tales andet end italiensk i Italien?

Selv om Italiens rigsmål er italiensk, er der stadig mange grænseområder, hvor der tales andre sprog af den brede del af befolkningen. Fx tales der tysk i Sydtyrol, som grænser op til Østrig, fransk i Aostadalen nær Mont Blanc og endelig catalansk ved Alghero på Sardinien.

…der på Sicilien er tradition for at spise rugbrød?

Eller næsten…I byen Castelvetrano på Siciliens nordlige vestkyst har man nemlig en lang tradition for at fremstille pane nero (sort brød). Brødet er rundt og mørkt som et rugbrød, men fremstilles af almindeligt durummel blandet med en særlig grov lokal kornsort – Tummino – som er i slægt med durum. Melet males med håndkraft på traditionel vis og er altså meget groft, dejen langtidshæver, formes til runde brød, drysses med sesamfrø og bages i brændefyrede stenovne. Det grove mel og den lange bagetid gør brødet sort udenpå, mens krummen er blød og gylden. Der er altså kun tilsyneladende tale om rugbrød!

…Julies højre bryst er mere skinnende end det venstre?

I Via Capello 27 i Verona finder du statuen af Julie, der er kendt fra Shakespeares tragedie om de to unge elskende, Romeo og Julie, der begge dør en tragisk død. Under balkonen, hvor Romeo og Julie erklærede hinanden deres kærlighed, finder du en udgave af Julie i bronze. Det siges, at det bringer held i kærlighed at røre ved hendes højre bryst, og resultatet af dette er, at hendes højre bryst er blevet befamlet helt skinnende. Hvorvidt det rent faktisk bringer held i kærlighed at røre ved hendes højre bryst, er der ingen statistik på!

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere