Er du ude efter sol, strand og vand?

Strand i Finale Ligure
Finale Ligure har én af de smukkeste strande i Ligurien...

Er du ude efter sol, strand og vand på din ferie?

Så er Finale Ligure på Den Italienske Riviera måske en mulighed for dig. Byen, der ligger i det nordvestlige hjørne af Ligurien, er en af de smukke, palmeflankerede byer, der ligger spredt langs den Italienske Riviera, og et perfekt rejsemål for de, der ønsker sig en varieret ferie med sol, vand og et historisk bycentrum med restauranter og shoppingmuligheder. Byens strand er én af de længste, bredeste og smukkeste i Ligurien.

Byen er opdelt i tre bydele: Finalborgo, Finalmarina og Finalpia, som jeg vil beskrive i det følgende.

Finalborgo

Finalborgo ligger lidt inde i landet i forhold til de to andre bydele (dog i overkommelig gåafstand).
Bydelen er omgivet af mure fra 1400-tallet og blev i 2002 optaget på den prestigefyldte liste over Italiens smukkeste middelalderbyer “I Borghi più belli d’Italia”.

Finale Ligures middelalderlige kerne, Finalborgo
Finale Ligures middelalderlige kerne, Finalborgo

Her kan du virkelig mærke historiens vingesus i en skøn blanding med nutidens butikker og livlige handel.

Finalmarina

Finalmarina er den nyere bydel, som er vokset i løbet af de senere år takket være den stigende turisme. Bydelen ligger ud mod havet, og her finder du flotte sandstrande og strandpromenader.

Finalpia

Finalpia er den mere historiske del af byen, hvor du bl.a. kan finde et benediktinsk kloster.

Finalmarinas gamle bydel
Finalmarinas gamle bydel

Masser af muligheder for aktiv ferie

Finale Ligure er først og fremmest kendt for sine lange strande og de gode muligheder for at bade og slappe af. Bjergene, der omgiver Finale Ligure, er yderst velegnede til bjergklatring, og her findes endda en velrenommeret skole for bjergklatring, som lokker folk fra forskellige dele af Europa hertil. Du kan ydermere udfordre dig selv med windsurfing, og mulighederne for at køre på mountainbike er også gode. På det lokale turistkontor hjælper de gerne med information om førnævnte aktiviteter.

Strand ved Finale Ligure
Finale Ligure er først og fremmest kendt for sine lange strande og de gode muligheder for at bade og slappe af.

Ideelt udgangspunkt for udflugter

Finale Ligure ligger tæt på den større by Pietra Ligure, hvor du nemt kommer til med tog eller bil, hvis du har lyst til lidt afveksling. Finale Ligure er også et godt udgangspunkt for udflugter til fx regionens hovedstad Genova, eller hvorfor ikke tage en tur til den Franske Riviera og byen Nice, som ligger omkring 1½ time væk i bil eller med tog. Mange vælger ligeledes at tage en tur ind i landet til det smukke, vinproducerende område Langhe.

Valgmulighederne for udflugter og eventyr er mange, og du kan få dig en uforglemmelig ferie sammen med hele familien, hvis du vælger Finale Ligure som feriemål.

Vil du vide mere om Finale Ligure?

Hvis du vil vide mere om Finale Ligure, kan du læse mere om byens udflugtsmuligheder og de ferieboliger og hoteller, som vi foreslår i byen her.

Du er også velkommen til at ringe til os på 33151313, hvis du har spørgsmål om en ferie i Finale Ligure, eller skrive til os her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere