Få i pose og sæk – kombinér smuk by og god strand

Sestri Levante, der engang fik besøg af H.C.Andersen, er en af de italienske byer, hvor du kan kombinere by-og strandliv
Sestri Levante, der engang fik besøg af H.C.Andersen, er en af de italienske byer, hvor du kan kombinere by-og strandliv

Vi ved måske ikke altid selv, hvad vi vil have, men vi ved dog, at vi gerne vil have mest muligt. Det gælder naturligvis også for vores ferie til Italien. Som ferieboligformidler må vi ofte konstatere, at det ikke er muligt at få både tillokkende sandstrande og charmerende byliv på én gang – begge i gåafstand vel at mærke!

Men det kan rent faktisk godt lade sig gøre at få i både pose og sæk … altså at kombinere sol- & badeferie med byliv og historisk charme. Dermed høster I fordelene ved at kunne lade bilen stå, både når I skal på stranden, når I skal shoppe og når I skal ud og spise om aftenen i middelaldergaderne. Således vil familiens mange forskellige ønsker blive opfyldt og alle ender med at få en vellykket ferie.

Men hvor i Italien er det så muligt at kombinere byliv og strandliv? Hvor ligger de egentlig disse fristende middelalderbyer med havet som nabo? Jeg har gransket hele den ca. 7.500 km lange kyststrækning i Italien – og giver dig her en guide til 10 af disse destinationer, der utvivlsomt vil få dig til at skælve af feriefryd.

Norditalien

Monterosso (Cinque Terre – Ligurien)
Legendariske Monterosso er en af de fem byer i nationalparken Cinque Terre. På en smuk kyststrækning præget af skulpturelle klippeformationer og gribende panoramaudsigter, så dukker Monterosso op midt i disse naturscenarier med de smukke sandstrande. Også aftenstemningen på de udendørsserverende spisesteder i den gamle bydel er i særdeleshed svær at sætte ord på.

Langs med strandpromenaden i Monterosso er der rig mulighed for at nyde en solrig stund
Langs med strandpromenaden i Monterosso er der rig mulighed for at nyde en solrig stund

I Monterosso anbefaler vi, at du holder ferie uden bil: Flyv til Pisa, hvorfra der går tog til Monterosso. Lokaltransporten foregår også allerbedst med tog.

Se vores ferieboliger og hoteller i Monterosso her

Sestri Levante (Ligurien)
Sestri Levante er et spillevende postkort – intet under at H.C. Andersen på sin dannelsesrejse til Italien også faldt pladask for denne by. Det er primært handelsgågaden med de mange specialforretninger og de to summende sandbugter, der har sørget for, at Sestri Levante er optaget på nærværende liste. I Sestri Levante har du alle herlighederne inden for rækkevidde og tilmed nem adgang med tog til alle de andre uimodståelige kystbyer på Den Italienske Riviera.

H.C. Andersen faldt pladask for Sestri Levante - måske gør du det også?
H.C. Andersen faldt pladask for Sestri Levante – måske gør du det også?

Se alle vores hoteller og ferieboliger i Sestri Levante her

Chioggia (Veneto)
Kanalbyen Chioggia syd for Venedig giver dig mulighed for at opleve venetiansk stemning fra en svunden tid, før Venedig blev allemandseje. Chioggia er Venedig i miniformat – uden gondoler og uden den brede turisme. Ud over kanalstemningen og historiske gyder så kan Chioggia til enhver tid også præstere på strandfronten: Blot 1½ km fra centrum ligger de lange, brede sandstrande i kvarteret Sottomarina. Her slipper du altså for Venedigs høje prisniveau, men kan alligevel tage på både udflugt (med båd) til Venedig og have nem adgang til områdets sandstrande. Hvad mere vil du have?

Chioggia er Venedig i miniformat – uden gondoler og uden den brede turisme
Chioggia er Venedig i miniformat – uden gondoler og uden den brede turisme

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Chioggia her

Midtitalien

Sperlonga (Lazio)
Hvidkalkede Sperlonga tager sig godt ud på sin klippeknold og kan ses på lang afstand. Byen er et betagende pejlemærke på strækningen mellem Rom og Napoli. For foden af byen på hver sin side er der sandt nok sand nok: Strandene er smukke og fortsætter i kilometervis langs kysten. De står sammen med den højtbeliggende middelalderbykerne godt til den livlige strandpromenade med de mange restauranter og isbarer.

Hvidkalkede Sperlonga og de kilometer-lange strande langs kysten ved byen
Hvidkalkede Sperlonga og de kilometer-lange strande langs kysten ved byen

Tag til Sperlonga i glad forventning og kombinér ferien med smutture til Rom.

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Sperlonga her

Sirolo (Conero Naturreservat – Marche)
Sirolo er det stik modsatte af masseproduktion og stangvarer: Der findes kun en Sirolo! Byen ligger midt i Conero Naturreservat ved Adriaterhavskysten højt hævet over havet og må have givet enhver landskabsmaler kunstneriske stimuli gennem tiderne. En yndig malerfantasi. På byens centrale udsigtsterrasse kysses der – mens andre lader øjet vandre langs kystens indbydende kalkstrande, som en 700 m lang sti leder ned til. Hvis din lyst er til en lille middelalderby, panoramaer, smukke strande og naturreservat, så vil den blive styret i Sirolo.

Sirolos smukke strand i Conero Naturreservat ved Adriaterhavskysten
Sirolos smukke strand i Conero Naturreservat ved Adriaterhavskysten

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Sirolo

Termoli (Molise)
Termoli er smuk! Byen ligger i Italiens måske mest ukendte og uopdagede region Molise – som ikke desto mindre er en fantastisk region af samme årsag. Termoli binder det sydlige og centrale Italien sammen på Adriaterhavskysten. Byens ringmur, de kulørte huse, fæstningen og de karakteristiske fiskeposter gør hele forskellen. Neden for byen løber den lange, hvide sandstrand som et slør – og Det Blå Flag er garant for strandens standard og kvalitet. Fra Termoli kan du tilmed sejle ud til Tremiti-øerne.

Neden for byen Termoli løber den lange, hvide sandstrand som et slør
Neden for byen Termoli løber den lange, hvide sandstrand som et slør

I Termoli vil din ferie bestå af stranddage, ø-hop og en middelalderby, hvor du kan gå på opdagelse.

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Termoli

Syditalien

Cefalù (Sicilien)
Cefalù kan det hele. Cefalù har det hele. Denne historiske, nordsicilianske ferieby er større end de ovenstående byer – og dermed mere livlig. Byens umiskendelige profil tegnes af den enorme normanniske domkirke, sandstranden midt i byen, fiskerhavnen og den bagvedliggende mastodontklippe med fæstningen øverst oppe. Feriegæsterne, palmerne, gadelivet og spisestederne er med til at skabe lige præcist den stemning, som mange drømmer om. Måske også du? Millionbyen Palermo ligger blot en time væk i tog, og om sommeren kan du fra Cefalù sejle ud til de magiske Æoliske Øer.

Sandstrand, fiskehavn, historiske bygninger: Cefalù har det hele
Sandstrand, fiskehavn, historiske bygninger: Cefalù har det hele

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Cefalù her

Peschici (Apulien)
Peschici ligger i Gargano Nationalpark og minder mest af alt om et naturskabt amfiteater. Overgangene mellem havet, de gyldne sandstrande, den hvidkalkede by og den blå himmel går op i en højere enhed. Fra Peschici dukker andre interessante kystbyer, der kan noget af det samme, nemlig Vieste og Rodi Garganico, op efter få km i bil. Du vil elske Peschici, hvis dit feriehjerte leder efter et feriemål, hvor mennesket og naturen sammen har formået at skabe samhørighed. PS: Og børnene vil såmænd bare elske sandstranden.

Peschici ligger i Gargano Nationalpark og minder mest af alt om et naturskabt amfiteater
Peschici ligger i Gargano Nationalpark og minder mest af alt om et naturskabt amfiteater

Se alle vores hoteller og ferieboliger i Peschici her

Tropea (Calabrien)
De lokale i Tropea vil uden at blinke med øjnene påstå, at de har Italiens smukkeste strand. Og der kunne faktisk godt være noget om snakken. Byen ligger dramatisk på et 70 m højt klippefremspring og skuer ud over havet, hvor øjet møder vulkanøen Stromboli, der er en af de Æoliske Øer. Tropea er smuk og middelalderlig. Man hører sjældent reaktionen ”Der manglede blot…”, for Tropea mangler ikke noget. Byen er tilmed kendt for sine rødløg og chilipølser.

Tropea ligger dramatisk på et 70 m højt klippefremspring og skuer ud over havet
Tropea ligger dramatisk på et 70 m højt klippefremspring og skuer ud over havet

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Tropea her

Alghero (Sardinien)
Algheros catalanske kulturophav har skabt en by med ringmur, et rigt handelsliv og historiske mindesmærker, der kan få øjnene til at spærre op. I middelalderbykernen syder og bobler det af liv med glade mennesker og gademusikanter. Om sommeren kan du opleve denne stemning helt til midnat. I absolut gåafstand nord for byen ligger en børnevenlig sandstrand, der er godt beskyttet i bunden af bugten. Flyv til Alghero lufthavn, som blot ligger 10 km uden for byen.

Udsigt over Alghero fra stranden Maria Pia
Udsigt over Alghero fra stranden Maria Pia

Se alle vores hoteller og ferieboliger i Alghero her

Har du brug for hjælp til planlægningen af din ferie i Italien?

- så ring til en af vores eksperter på 33151313 eller skriv til os ved at trykke her
Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere