Få Mamma Luisas opskrift på spaghetti al pomodoro e basilico

Opskrift på spaghetti al pomodoro
Opskrift på spaghetti al pomodoro

Når sommerens sol har givet sit ypperste til de røde tomater, er det oplagt at lave en smagfuld spaghetti med tomat og basilikum uden egentlig tilberedning, men den oprindelige vinterhalvårsversion, som er mere aktuel nu end sommerversionen, kommer her og foreskriver følgende:

Fakta:
Tilberedning: ca. 15 min
Antal personer: ca. 4

Ingredienser:

  • 6 modne tomater, skåret i mindre stykker
  • 400 g spaghetti
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket eller helt efter smag
  • Ekstra jomfru olivenolie
  • Salt

Tilberedning
Sæt rigeligt saltet vand over at koge i en god, rummelig gryde. Når det koger, tilsættes spaghettien, som koges i henhold til anvisningen på posen. Når tiden er gået, hældes spaghettien i et dørslag. Samtidig sauteres finthakket løg og hvidløg i en smule olivenolie og over svag varme. Når løgene har opnået en fin gennemsigtig kulør, tilsættes tomaterne der er skåret i mindre og mundrette stykker. Lad det hele småkoge i ca. 5 minutter. Sluk for varmen under panden. Når spaghettien er klar, hældes denne også i panden sammen med basilikumbladene, og det hele vendes rundt og rundes af med en god stråle olivenolie henover. Spaghettien er nu klar til servering. Smag til med salt.

Varianter af denne spaghetti er mange, og med blot få midler kan den helt forandres, eksempelvis med kapers, sorte oliven eller ansjoser. Om sommeren er det enkelt at forandre denne klassiker til en salat-version med friske tomater, frisk hvidløg og basilikumblade rørt sammen med en smule kogt pasta og god olivenolie – hertil anbefales det dog at bruge en kort pastavariant som rigatoni eller penne.

Vil du have flere tips om italiensk mad?

Så besøg vores kategori Mad og Vin her, hvor du kan finde masser af lækre italienske opskrifter, samt spændende artikler om italiensk gastronomi.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere