FICO Eataly World – et nyt slaraffenland for de madglade

Illustration af det nye Eataly ved Bologna.
Illustration af det nye Eataly ved Bologna. Tegning: FICO Eataly World, www.eatalyworld.it

Nedtællingen til åbningsdagen for verdens største italienske madmarked, FICO Eataly World er godt i gang. Hidtil er der ikke sluppet mange detaljer ud om det nye madmekka i udkanten af Bologna, men med åbningen lige om hjørnet er sløret nu løftet for, hvad der venter af herligheder på det 100.000 m2 store område.

Madmarked Bologna
Du kan vælge mellem 40 restauranter og “refreshment stations”. Illustration: FICO Eataly World, www.eatalyworld.it

En verdensomspændende succes

Eataly, der nok bedst kan beskrives som en oplevelsescenter for italiensk gastronomi, er en verdensomspændende kæde. Det første Eataly-center åbnede i 2007 i Torino, og efterfølgende har kæden med succes indtaget en stribe byer i Asien, Amerika og Europa – heriblandt København.

At Eataly-markederne på kort tid har formået at tiltrække millioner af besøgende verden over kan blandt andet tilskrives den store passion for råvarer, som skinner tydeligt igennem overalt på markedet. Dertil kommer, at mange tiltrækkes af muligheden for at gå på opdagelse i et stort udvalg af produkter fra småproducenter, man ikke finder i almindelige supermarkeder.

Farm factory
Gå på opdagelse i de 40 “landbrugsfabrikker” og bliv klogere på, hvor maden kommer fra. Illustration: FICO Eataly World, www.eatalyworld.it

Gårdbesøg og madmarked i ét

Et besøg på FICO Eataly World ved Bologna vil dog ikke blot være en mulighed for at forkæle smagsløgene eller shoppe på det store Mercato. Det nye center ved Bologna har fået en ekstra tilføjelse i forhold til de eksisterende centre. Den gemmer sig bag forkortelsen FICO, som står for Fabbrica Italiana Contadina, der kan oversættes til “italiensk landbrugsfabrik”.

På det store område er der således også afsat plads til marker og stalde med husdyr samt 40 “farming factories”, hvor man på nærmeste hold kan følge forarbejdningen af kød, fisk, ost, pasta, olie osv. frem til det færdige produkt. Dertil kommer, at der ifølge en pressemeddelelse dagligt vil afholdes en lang række workshops og undervisning, hvor du for eksempel selv kan lære at lave frisk pasta.

Det har eftersigende kostet omkring 670 millioner kroner at bygge FICO Eataly World, som forventes at skabe 3.000 jobs lokale. Firmaet bag forventer mere end seks millioner besøgende årligt. Der er gratis adgang.

Find mere information om FICO Eataly World på den officielle hjemmeside.

Ferie i Bologna

Holder du af ferien med kulinariske oplevelser, skal din næste rejse altså måske gå til stemningsfulde Bologna. Byen er ikke større end at du nemt kan overskue den og finde de mest interessante steder i løbet af en hyggelig byferie. Det er desuden ikke kun ude ved det nye Eataly-center, at du kan gå på opdagelse i italiensk gastronomi. I centrum findes et væld af gode caféer og restauranter.

Læs mere om ferier i Bologna

Tags from the story
Written By
More from Mikkel H.

Nu kan du komme helt til tops i Colosseum

For første gang i 40 år åbnes der nu for adgang til...
Read More