Følg i romernes kulinariske fodspor

Følg i romernes kulinariske fodspor
Følg i romernes kulinariske fodspor

Et ordsprog siger: Når du er i Rom, så gør som romerne. Men hvad gør romerne egentlig, når de skal have et stykke pizza i frokostpausen, invitere kæresten ud på en romantisk middag, eller når familien samles til den store søndagsfrokost?

Hvor snupper romerne cappucino’en og cornetto’en om morgenen, inden de går på arbejde, og espressoen efter frokost? Hvilke madforretninger og frugt- og grøntmarkeder foretrækker de, når de skal købe ind?

Det var vi nysgerrige efter at vide. Når vi er på ferie, vil vi gerne undgå de mange turistfælder og i stedet søge derhen, hvor de lokale spiser. Vi vil gerne spise godt og smage det lokale køkken. Ofte spørger vi f.eks. taxachaufføren eller avishandleren, om de kan anbefale et godt sted.

Men som turist kan det være svært at finde de autentiske steder. Derfor skrev vi bogen ”Smagen af Rom”.

Find favoritspisestederne i Rom

I bogen fortæller 13 romere om deres favorit-spisesteder, og de viser vejen til deres foretrukne is-, vin- og kaffebarer, madforretninger og markeder.

I ”Smagen af Rom” kan du bl.a. møde forfatteren Sandra Petrignani. Hun bor i Trastevere og tager læseren med rundt i kvarteret og anbefaler en række spisesteder, kaffebarer og madforretninger.
Chiara Nielsen er journalist og bor i det trendy Pigneto-kvarter. Mange af hendes kulinariske tips er i Pigneto, der er et gammelt arbejderkvarter.

Advokaten Enrico Dante arbejder i Prati tæt på Peterkirken, og han fortæller, hvor han ofte spiser en hurtig frokost og får sin espresso i frokostpausen. Han afslører også, hvor man får kvarterets bedste is.

Når psykoterapeuten Alessandra Corsini spiser ude, er det ofte på et af de mange spisesteder i det gamle arbejderkvarter, det folkelige og livlige Testaccio. Alessandra har boet i Testaccio i 30 år.
Alessandra Corsini køber kød, fisk, frugt og grøntsager på det lokale Mercato Testaccio. Her får hun en snak med de handlende og der er også hjælp at hente, hvis hun har brug for tips til madopskrifter. Hun køber bl.a. fisk hos Mastroianni, der er familie med den berømte italienske skuespiller Marcello Mastroianni.

B&B-ejer Francesco Chiapparelli fortæller om sit favorit spisested Da Francesco bag Piazza Navona. Det er ifølge Francesco indbegrebet af et romersk trattoria. Her har han spist mange gange gennem årene med sine forældre, bedsteforældre, fætre og kusiner. Det er et mødested for familien, og de mødes tit her til en søndagsfrokost.

Francesco holder også meget af Osteria Palmira i kvarteret Monteverde Vecchio. Osteriet serverer typiske romerske retter, som Francescos bedstemor lavede til ham, da han var dreng.
Francesco har også gode råd til, hvor man kan indtage den romantiske middag og anbefalinger til hyggelige vinbarer i Den Evige Stad.

Så med Smagen af Rom i tasken, håber vi, at du oplever byen på en anden måde, og at du får nogle ægte romerske kulinariske oplevelser. Rigtig god tur.

Om forfatteren af bogen: Mette Rem er journalist og tidligere Italiens-korrespondent for Politiken. Hun har boet 10 år i Rom.

”Smagen af Rom” udkom i 2016 på forlaget Egolibris.

Du kan se en smagsprøve på bogen her:

Smagen af Rom af Mette Rem
Smagen af Rom af Mette Rem
Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere