Funghi ripieni – ricottafyldte svampe

Svampe
Funghi ripieni – ricottafyldte svampe - kan laves af flere forskellige slags svampe...

Denne opskrift er en ny udgave af en gammel kending. Og gammel kending betyder som så ofte med italienske opskrifter, at der findes utallige forskellige variationer. I Italien serverer man fyldte svampe med fyld lavet på svampestokkene, med kødfyld fra gris eller okse, med grøntsagsfyld eller med eksempelvis blandede oste. Denne version er dermed blot én blandt mange og knytter sig mere til en årstid end til en region.

Du kan vælge at bruge en slags svampe eller blande flere forskellige mellem hinanden, hvilket vil give en dekorativ effekt på bordet. Fælles for svampene skal blot være, at de alle har store hoveder, så vælg eksempelvis mindre portobellosvampe, rørhatte eller store markchampignoner.

Fakta:
Tilberedning: 40 min
Antal personer: 4

Ingredienser:

  • 100 g ricotta
  • 1 citron, revet skal deraf – det er at foretrække at anvende en økologisk frugt
  • 1 frisk chili
  • Salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk oregano eller merian, finthakket
  • 1 god håndfuld friskrevet parmesan og flager til servering
  • 4 håndfulde rensede svampe
  • 1 håndfuld rucola-salat
  • Ekstra jomfru olivenolie

Tilberedning:
Forvarm ovnen til 225º grader. Rør med en træske ricotta og citronskal, chili, salt og peber sammen. Vend til sidst oregano eller merian og parmesan i.

Skær forsigtigt stokkene af svampene og gem dem til en anden dag, hvor du skal lave en god pastasauce eller lignende. Vend hovederne i olivenolie og krydr med salt og peber. Læg dem herefter med lamellerne opad i et ovnfast fad. Fordel med en ske ostefyldet på hovederne, drys lidt parmesan over og bag dem i ovnen i ca. 15 min til de er gyldne og flotte.

Servering:
Servér dem på portionstallerkner eller et fad garneret med rucolablade og parmesanflager. Dekorér med en stråle gylden olivenolie. Retten gør sig glimrende som appetitvækker eller mindre forret – eller som en del af en større anretning af mindre komponenter, eksempelvis sammen med forskellige crostini’er, tunfyldte tomater, grillede squash og auberginer m.m.

Buon appetito!

Læs også om Timm Vladimirs populære opkrift på risotto med svampe her

Written By
More from Mamma Luisa

Spaghetti al ragù bolognese – spaghetti med kødsovs

Kært barn har mange navne, spaghetti med kødsovs har bare to: ragù...
Read More

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *