Fyrværkeri-forbud i Rom ophævet

Maleri af den tyske landskabsmaler Jakob Philipp Hackert med titlen "Feuerwerk auf der Engelsburg in Rom, 1775"
Maleri af den tyske landskabsmaler Jakob Philipp Hackert med titlen "Feuerwerk auf der Engelsburg in Rom, 1775"

Det ser alligeve ud til, at borgerne i Italiens hovedstad kommer til at fejre årsskiftet på lørdag med det traditionelle nytårsfyrværkeri.

Roms nye borgmester, Virginia Raggi, der indtrådte i sit embede i juni i år efter at havde fået hele 67,2% af stemmerne i den anden og afgørende stemmerunde, havde ellers forbudt al fyrværkeri fra den 29 december til og med nytårsaften og truet med en bøde på 500 euro for enhver overtrædelse af forbuddet med det erklærede formål at sikre byens lov og orden.

Forbuddet, der har vakt vrede blandt en del af Roms borgere, blev ophævet af Lazios regionale forvaltningsdomstol (forkortet TAR) efter at en række lokale producenter og distributører af fyrværkeri havde rejst sagen hos forvaltningsdomstolen.

Rom
Udsigt ud over Roms smukke bygninger
Forum Romanum
Forum Romanum er ét af de mange unikke steder, du kan besøge på en ferie i Rom

Det er ikke mere end et par uger siden, at Roms borgmester Raggi sidst vakte en lidenskabelig vrede blandt en del af hovedstadens indbyggere og måtte korrigere sine politiske beslutninger. Den gang drejede det sig om det – traditionelt set – store og spektakulære juletræ på Piazza Venezia, der i år var så nøjsomt og så sparsomt pyntet op, at det blandt andet blev døbt “Italiens grimmeste juletræ” og “Nøjsomhedens træ” og vakte vantro blandt både store og små, der var mødt op til den officielle præsentation af juletræet.

Raggi begrundede beslutningen om at spare på juledekorationerne med, at hun hellere ville bruge penge på andre ting end højtidens festligheder, f.eks. på byens rekreationsområder. I dén sag måtte Raggi ikke se sig slået af den juridiske overmagt, men af folkestemningen, der affødte et lidt pænere juletræ; dog ikke pænere end at der stadig var penge til rekreationsområderne, hævdede Raggi.

Virginia Raggi er en del af den såkaldte 5-stjerner-bevægelse (MoVimento 5 Stelle), der er gået på valg med fokus på emner som bæredygtig transport, bæredygtig udvikling, ret til internetadgang, “degrowth-politik” og pacifisme.

Interesseret i en rejse til Rom?

Så besøg denne side, hvor du kan se alle vores ferieboliger og hoteller i den italienske hovedstad eller skriv en forespørgsel til os her.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere af Lars

Oplev Milano i en forlænget weekend

Kun godt to timers flyvetur fra Kastrup ligger den pulserende storby Milano,...
Læs mere