Gå i Montalbanos fodspor på Sicilien

Ragusa på Sicilien
Ragusa er én af de byer på det sydøstlige Sicilien, som har ageret kulisse for optagelserne af serien om comisario Montelbano...

Måske var du en af dem, der fulgte med dengang DR2 for nogle år siden sendte den populære italienske tv-serie Montalbano hver torsdag aften. Serien foregår på Sicilien med udgangspunkt i øens fascinerende sydøstlige hjørne Monti Iblei, hvor de smukke barokbyer dominerer landskabet som klynger, der kravler ud over de høje klipper, og hvor olivenlunde afveksler med de stedsegrønne johannesbrødtræer.

Strandene er imponerende flotte. Gyldent fint sand, der mødes med det blå Middelhav, som uimodståeligt indbyder til en forfriskende dukkert. Monti Iblei forener på bedste vis store kulturoplevelser med strandenes og havets afslappende atmosfære.

Punta Secca

Punta Secca er navnet på en charmerende lille by med en herlig sandstrand, hvor In-Italia tilbyder blandt andet ophold i lejlighederne på Villa Kaukana. Denne lille by er også kommissær Montalbanos levested i den populære tv-serie. I Punta Secca er der god mulighed for at kombinere ren afslapning med besøg i fx den gamle bydel Ibla i Ragusa.

Montalbanos hus i Punta Secca
Hvis du har fulgt med i serien om Montalbano, vil du sikkert genkende dette hus i Punta Secca…

Her finder du smukke karakteristiske gader, hyggelige piazzaer, flotte kirker og mange gode restauranter, hvor især den fremragende Ristorante Duomo må nævnes. Vil du have barokoplevelserne helt ind under huden, så kan jeg anbefale et ophold på Hotel Il Barocco.

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Punta Secca her

Noto

Noto er en anden fascinerende barokby med en flot gammel bydel. In-Italia formidler ophold på det hyggelige bed & breakfast Villa Ambra, som ligger i den nyere bydel, men kun knap 20 minutters gang fra det gamle centrum.

Gade i byen Noto på Sicilien
Noto er en fascinerende barokby med en flot gammel bydel

Kunne man derimod tænke sig at opleve ægte siciliansk landlig stemning, bør du kigge på Masseria degli Ulivi, som ligger uden for Noto eller den meget anerkendte olivengård Villa Zottopera i nærheden af landsbyen Chiaramonte Gulfi.

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Noto her

Sampieri

Sampieri er efterhånden en klassiker i In-Italia-regi, som mange af vores kunder er glade for at opleve. Den hyggelige landsby med dens flotte strandpromenade og store sandstrand gør et ophold dejlig afslappende.

Sampieri er efterhånden en klassiker i In-Italia-regi
Sampieri er efterhånden en klassiker i In-Italia-regi

Sampieri ligger som Punta Secca glimrende i forhold til besøg i barokbyerne Ragusa, Modica, Noto og ikke mindst Scicli, der trods sin størrelse byder på hele 7 barokkirker og et meget charmerende gademiljø med flere karakteristisk forretninger og restauranter.

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Sampieri her

Hvis du vil se alle vores rejser til Sicilien, herunder alle vores ferieboliger og hoteller på Sicilien, bør du besøge denne side.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Allan

Vidste du, at…

… cappuccio er det samme som cappuccino? Lad dig ikke forvirre, når...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *