Gå ikke glip af Italiens julekrybbespil

julekrybbe i italien
I Italien er der en hengiven tradition for krybbespil i december måned

I Italien er der en hengiven tradition for levende krybbespil, hvor dedikerede eller professionelle engagerer sig som Josef, Maria, hyrder m.fl. på scener, torvepladser, gadestrøg og hvor der ellers er tradition for det i den enkelte landsby.

Krybbespillet i landsbyen Greccio
Gå eksempelvis ikke glip af krybbespillet i landsbyen Greccio ved Rieti, nord-øst for Rom, der var det første i sin tid og blev iscenesat af Frans af Assisi i 1223. Spillet finder normalt sted den 24., 26., 27. december kl. 22:45 og de første dage af januar kl. 17:45, men tjek hellere tidspunkt med det lokale turistkontor, inden du eventuelt lægger planer om et besøg.

Julekrybbe-gaden San Gregorio Armeno
Befinder du dig i Napoli, er San Gregorio Armeno Italiens julekrybbe-gade, hvor troende flokkes til fra alle verdens lande i juledagene for at erhverve sig en statuette til samlingen.

Julekrybbe-marked i Napoli
På via San Gregorio Armeno i Napolis historiske centrum finder du det største marked for krybbespil overhovedet kaldet Fiera dei Pastori

Julekrybbefigurerne på Museo dei presepi Maranatha
I bjerglandsbyen Lutago ved Bolzano i regionen Trentino-Alto Adige finder du en af de største samlinger af julekrybbefigurer i Europa, så hvis du er på disse kanter ved juletid, er det et must at besøge museet Museo dei presepi Maranatha.

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere