Gå ikke glip af strand & ski samme dag

Lido di Jesolo
Lido di Jesolo er en af de badebyer, du kan kombinere med en skiferie

Er du strandløve eller skihaj, eller måske både og? Har du nogen sinde overvejet, om det kan lade sig gøre at være begge dele på en og samme ferie? En kombination af strandferie og skiferie synes for de fleste som en umulighed – og dog. Jeg har nemlig her fundet frem til tre scenarier i Italien, hvor dette kan lade sig gøre, når skisæsonen er gået på hæld og sommersæsonen knap er begyndt. Denne måde at holde ferie på forudsætter, at vintersæsonen har været optimal med masser af sne og lave temperaturer, samt en sommer der tidligt på året banker på døren.

Her kommer mine bud på hvilke områder, der kan tilfredsstille den solhungrende ski-entusiast.

Veneto

Badebyen Lido di Jesolo og den hyggelige kystby Caorle ligger begge i regionen Veneto ud til Adriaterhavskysten. Her kan du allerede i slutningen af april og i starten maj være heldig at temperaturerne er høje nok til, at en dag ved stranden ikke er helt urealistisk. Blot to timers kørsel fra disse brede sandstrande finder du skiresortet Cortina d´Ampezzo, også kaldet Dolomitternes dronning. Stedet er et sandt paradis for ski-entusiaster med 115 km piste, hvoraf de fleste holder åbent helt hen i maj måned. Bare en enkelt dag med den knitrende sne under skien er nok til, at du kan udholde ventetiden til næste skisæson.

Lido di Jesolo
Badebyen Lido di Jesolo ligger i regionen Veneto ud til Adriaterhavskysten.

Se alle vores ferieboliger i Veneto her.

Abruzzo

I den vestlige del af regionen Abruzzo dominerer bjergkæden Appeninerne landskabet. Her finder du Nationalparken Gran Sasso, der rummer flere mindre skiresorts, hvor du sagtens kan få en dag på ski til at gå. Et af dem er Prati di Tivo, der har 15 km piste med højeste skistart i 2050 meter over havet. En afstikker her til fra badebyen Roseto degli Abruzzi tager kun 1½ time og er derfor et oplagt mål for ski-entusiasten, der trænger til et break fra de dejlige sandstrande.

Se alle vores ferieboliger i Abruzzo her.

Ligurien

På blomsterrivieraen finder du et væld af skønne badebyer med strande for en hver smag. På en stranddag i en af byerne Arma di Taggia eller den lidt større by Imperia er det ikke til at forstå, at du ved blot 1½ times kørsel nordpå ind i regionen Piemonte finder en af Norditaliens hyggeligste og mest autentiske skibyer.

Skiferie
En kombination af strandferie og skiferie synes for de fleste som en umulighed – og dog…

Stedet er Limone Piemonte, der ligger i 1100 meters højde over havet. Her er 100 kilometer piste fordelt over et meget varieret terræn med brede boulevarder samt perfekt off-piste. Efter en endt skidag i dette smukke område afrundes dagen med et velfortjent glas Barolo på kirketorvet, inden turen tilbage til kysten påbegyndes.

Se alle vores ferieboliger i Ligurien her.

Hvis du er interesseret i at læse mere om badeferie i Italien, kan du læse mere om badeferie i Norditalien her.

Tags fra artiklen
, ,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere