Gå på opdagelse i den sagnomspundne bjergby Triora

Valle Argentina i Ligurien
Dybt inde i Argentinadalen dukker den sagnomspundne bjergby Triora op

Triora er heksenes by. Men byen har på fortryllende vis vendt 1500-tallets rædselsfulde hekseafbrændinger til en stolt nutid, hvor børn og voksne kan få indblik i fortiden gennem museer, traditionelt håndværk og kulturelle arrangementer.

En skummel fortid

Dybt inde i Argentinadalen i Ligurien dukker den sagnomspundne bjergby Triora op. Triora har en skummel fortid med hekseafbrændinger i 1500-tallet. En typisk heks var en gammel fattig kvinde. Hun kunne være gift, enke eller enlig. Hun var normalt rapkæftet og udsat for trolddomsrygter. Et trolddomsrygte betød udstødelse af fællesskabet. Kvinderne blev ofte under tortur aftvunget tilståelser, hvor de blandt andet indrømmede, at de var i pagt med djævelen.

Triora i Ligurien
Triora er på listen over de smukkeste middelalderbyer i Italien

Gæstfrihed og historisk charme

I den tidligere middelalder havde Triora hele 5 forter, hvoraf kun et eneste er bevaret, nemlig Castello-fortet. Byens smalle og brolagte gader samspiller fint med forskellige arkitektoniske strømninger og gør denne gamle by til et charmerende sted at besøge. Du vil hurtigt fornemme, at stedet er som taget ud af 1400-tallet. Mange smukke portaler, tunneler og en stor kirkeplads foran kirken “La Colleggiata” stjæler nemt opmærksomheden. Om sommeren kommer mange herop for at nyde de kølige sommernætter.

Besøg “Heksenes By” Triora og mærk et pust af byens rædsler fra 1500-tallet, som står i skarp kontrast til vore dages historiske charme og bemærkelsesværdige gæstfrihed i Triora.

Argentinadalen i Ligurien
Der er en storslået udsigt til Argentinadalen fra Triona

Vil du vide mere om Triora?

Hvis du vil vide mere om Triora, kan du læse mere om byen her. Du er også meget velkommen til at ringe til os på 33151313, hvis du har spørgsmål angående en ferie i Triora, eller skrive til os her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere